Gastro

gastro haal perex

Spoločnosť GASTRO-HAAL, s.r.o. je jediným slovenským výrobcom komplexných varných technológií na tepelné spracovanie potravín pre stravovacie prevádzky už 25 rokov.

big green egg perex

Grilovanie nie je len záležitosťou letných terás. Je to súhrn rozličných kultúr, ktoré ovplyvnili podobu gastronómie.

Technologie v gastonomii hraje vedle zručnosti samotných kuchařů důležitou roli. Nejde jen o to dobře uvařit, ale také dodržet správnou hygienickou a výrobní praxi, což představuje řetězec činností, od skladování surovin až po mytí nádobí.

 RP 9523

Rozhovor so šéfkuchárom Rastislavom Miklovičom sa odohrával v historických priestoroch Art Hotela Kaštieľ v Tomášove. Bolo vidno, že svoju prácu miluje, že s ňou každodenne žije. 

veronika busova cukrarka dezerty dcerka inspiracie 758x512px 1

Venika Bušová, profesionálna cukrárka známa predovšetkým z televíznej obrazovky. Okrem toho však aj sympatická mamina päťročnej dcéry Ninky, vyštudovaná právnička i absolventka cukrárstva a manažmentu na prestížnej škole v New Yorku.

O tom, že pripravenému praje šťastie, sa presvedčil aj jeden z najuznávanejších francúzskych šéfkuchárov. Sébastien Bras, majiteľ reštaurácie Le Suquet.

hotelier roka sylvia holopová

Pravidelné podujatie Jesenné stretnutie hotelierov, ktorého súčasťou bola odborná HORECA konferencia sa konalo v dňoch 6. - 8. novembra 2017 v Hoteli Grand**** v Jasnej. Súčasťou slávnostného programu v utorok večer bolo vyhlásenie víťaza Hotelier roka za rok 2017. 

hotelierka roka ramik

Titul Hotelier roka 2014 po troch rokoch opäť získala Iveta Chovanová, riaditeľka hotela Tri studničky**** v Demänovskej doline. Toto významné ocenenie ako jediné na Slovensku zohľadňuje výkonnostné ukazovatele ubytovacích zariadení.

rozhovor ramik

Najznámejšia slovenská cukrárka získala za svoje diela viaceré medzinárodné ocenenia. Je viceprezidentkou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a členkou reprezentačného tímu Slovenska.

Pospisil ramik

Nejvyšším gastronomické oceněním - Michelin se může pochlubit i rodák ze Zlína, pan Pavel Pospíšil, který už několik let žije v nemeckém Baden Badenu, kde provozuje vlastní restauraci Pospisil´s Krone.

Juraj Kalna ramik

Ako sa hovorí, doma nie je nikto prorokom. Pri rozhovore s kuchárom dubajského kráľa sme nepotrebovali žiaden slovník, pretože Executive Sous Chef v kráľovskom paláci je, prekvapivo, Slovák. 

Marek Raditsch1

Bocuse d'Or je nejslávnejší soutěží kuchařského umění na světě. Nejen o soutěži jsme si povídali s Marekem Raditschem, presidentem Bocuse d'Or Česká republika.