Med, delikatesa, pochutina, potravina i výživový a zdravotný doplnok. Práci so včelami sa Zdenka Grgulová venuje už takmer od narodenia. Keď rozpráva o výrobe medu a produktov s ním súvisiacich, oči jej žiaria šťastím a láskou. A to je hlavná ingrediencia všetkých jej medových zázrakov.
Mosty, technické diela, pamiatky ale aj praktické prepojenia dvoch brehov, ale aj dvoch miest, kultúr či svetadielov. Mosty sú nevyhnutné, skracujú nám cestu, pomáhajú v prekonaní prekážok. Môžu byť však aj umeleckým dielom, na ktoré sa chodia pozerať milióny návštevníkov.
Boli ste na večeri v luxusnej reštaurácii a tanier s mäsom alebo dezert ste mali dekorovaný živými kvetmi? Ruku na srdce, väčšina z nás kvet len odložila a neskonzumovala.
Čisté priestory hotelov, penziónov, reštaurácií i ostatných gastro prevádzok sú nevyhnutným a jedným z najdôležitejších aspektov, ktorý ovplyvňuje celkový dojem prevádzky a faktor, ktorý klienti významne posudzujú.
Malý atol Tetiaora uprostred Francúzskej Polynézie je skutočným rajom na zemi. V roku 1962 sa na tomto ostrove ocitol americký herec Marlon Brando. Zamiloval sa tu do krásnej Polynézanky i do nádhernej prírody tunajšieho ostrova.
Francúzi sa vo všeobecnosti považujú za veľkých gurmánov. Doprajú si kvalitné potraviny, dobré víno, jedlo si vychutnávajú a spoločné stolovanie je pre nich obradom. O tom, ako si na francúzsku kuchyňu zvykla Slovenka Alexandra, ktorá už osem rokov žije vo francúzskom Nice sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.