Food & Beverage

Tri predajne, v ktorých nemusíte študovať pôvod výrobku, ani jeho zloženie. Tvorcovia konceptu Farmárskeho Košíka stavili na to najlepšie, čo ponúka slovenský trh: kvalitné a čerstvé biopotraviny z fariem a od lokálnych výrobcov v kombinácii s bezobalovými produktmi.

Bežná, ale zároveň najdôležitejšia a neoddeliteľná súčasť každej kuchyne... korenie. Prostá vec, ktorú každý pozná, ale málokto ho vie správne používať.

Spájajú súčasné technológie s tradičnými vinárskymi hodnotami, poctivú práca vinohradníka a vinára s moderným marketingom, pôsobivým dizajnom a proklientskou komunikáciou. Malá vinárska spoločnosť SYKORA FINE WINES ukazuje, ako sa aj v slovenských podmienkach dajú vyrábať vysoko kvalitné prémiové vína i malé edície pre fajnšmekrov.

Pre telo sú malý zázrak. Prospievajú cievam i srdcu. Pravidelná konzumácia orechov dodáva organizmu množstvo výživných látok, minerálov, „dobrých“ omega 3 mastných kyselín, či vitamínov skupiny B a E.

Návrat fermentovaných jedál je dnes častou témou diskusií. Čo podmienilo ich návrat, prečo sa až teraz dozvedáme o ich prínosoch na ľudský organizmus – a zmizli vôbec niekedy?

Imidž donáškového jedla je odrazu atraktívny. Pre vyššiu triedu zákazníkov aj reštaurácie. Príčinou však nie je len pohodlie, záleží aj na bezpečnosti. Objavujú sa donáškové služby reštaurácií s michelinskými hviezdičkami, vychýrenými šéfkuchármi a vyberanými chuťami.

Ručne zbierané ovocie v kombinácii s tou najvyššou triedou alkoholu. Ak zmiešate a uvaríte len exkluzívne produkty, výsledkom nemôže byť nič iné, ako dokonalá chuť džemov a ovocných špecialít, po ochutnaní ktorých si poviete – CRAZY GOOD.

Ázijskú kuchyňu na Slovensku milujú tisíce konzumentov. Odlišuje sa podľa jednotlivých krajín i oblastí. Ryža, rezance na desiatky spôsobov, lákavé a zdravé polievky, zeleninové rolky, opekané mäso, tofu i surová ryba. 

Skvele chutia, vyvolávajú príjemné emócie a nesú v sebe pečiatku Slovenska. S čokoládami, či čokoládovými balíčkami od Čokodaru potešíte niekoho výnimočného hneď dvakrát. Chuťou poctivej ručne vyrábanej čokolády, po ktorej zostane trvalá spomienka v originálnom obale.

Výnimočné vlastnosti lyofilizovaného ovocia priťahujú stále väčšiu pozornosť medzi ľuďmi rôznych zameraní. Od cukrárov, šéfkuchárov, majiteľov gastro-prevádzok, cez profesionálnych športovcov či vyznávačov zdravého životného štýlu, až po mamičky, ktoré sa snažia smerovať svoje deti k zdravej strave.

Až tridsať druhov múk a krmív výlučne zo slovenského obielia vyrába rodinný Mlyn Trenčan. Zakladá si na dôkladnom výbere spracovaného obilia a moderných výrobných postupoch, výsledkom ktorých je múka v najvyššej kvalite, bez pesticídov, prídavných látok a GMO.

Džemy z divo rastúcich plodov, paštéty a mäsové dobroty zo zveriny z jesenických revírov, či sterilizované špeciality zo sladkovodných rýb a polievky v sklenenom pohári.