Food & Beverage

Či ste sa ocitli v uliciach Paríža po prvý alebo niekoľký krát, určité veci sa nemenia. Štýlovo oblečené Parížanky, podnikatelia, obchodníci, študenti i turisti kráčajúci mestom si pochutnávajú na chrumkavej, čerstvo upečenej bagete.

Ak ste milovníkmi kávy a radi by ste jej pitie povýšili na ešte vyšší level, je tu pre vás slovenská platforma Kávoholik. Kávoví majstri vám ukážu, ako z jej konzumácie urobiť skutočný zážitok – od ponuky lokálne praženej kávy – praženej srdcom pre vaše chute, cez výber, predaj kávovarov až po ich servis, vrátane baristických školení.

V srdci Slovenska, pod úpätím Nízkych Tatier - na Horehroní, sa nachádza rodinná destilérka vyrábajúca špičkové akostné destiláty, ktoré získali mnoho ocenení doma, ale čo je dôležitejšie – aj na medzinárodnej scéne.

V jej malých listoch je obrovská sila. Moringa olejodárna je považovaná za najzdravšiu rastlinu.

Zapomeňte na všechno, co jste si doposud mysleli o nejběžnějším koření světa. Fair trade značka .pepper..field přinesla nově na slovenský trh opulentní chuť Kampotského pepře z Kambodže.

Počuli ste už o mäsiarstve, kde nenájdete ani kúsok mäsa? Takúto prevádzku otvorili pred pár dňami v Londýne.

OLD HEROLD rozvíja príbeh trenčianskych likérok už viac ako sto rokov. Borovička JUNIPERUS je symbolom bohatej tradície trenčianskych borovičkárov. 

Na Slovensku máme množstvo kaviarní, barov, reštaurácií i cukrární. Niektoré ponúkajú kávu iba ako doplnok svojej ponuky, naopak u iných je hlavným lákadlom.

Keď sa dlhoročná tradícia a vedomosti spoja s láskou k prírode, vznikajú výrobky, ktoré podporujú imunitu, psychickú i fyzickú pohodu a zdravie každého z nás. 

Slovenskí vinári a cech vinohradníkov a vinárov Slovenska apelujú na slovenských spotrebiteľov, aby v najbližších týždňoch uprednostnili nákup slovenských vín pred zahraničnými.

Aj takmer po dvadsiatich rokoch im pestovanie tekvíc a spracovávanie tekvicových jadierok prináša nadšenie, chuť experimentovať a rodinnú súdržnosť.

Japonská kuchyňa je jednou z najobľúbenejších gastronómii sveta. Vďaka svojej pestrosti, rozmanitosti a vzájomnej vyváženosti je nielen chutná, ale aj považovaná za jednu z najzdravších. Vraj práve kuchyni vďačia Japonci za svoju dlhovekosť.