Food & Beverage

Od začiatku desaťročia začali tržby reťazcov s rýchlym občerstvením nezadržateľne klesať. Návyky spotrebiteľov sa zmenili tak radikálne, že sa veľmi rýchlo musela zmeniť aj stratégia reťazcov s rýchlym občerstvením. Dokonalo retušovaný hamburger a orosené listy šalátu už nestačia. To, čo predáva, je predovšetkým skutočná nutričná hodnota chutného jedla.

Pripravujete oslavu životného jubilea, významného výročia, detskú oslavu alebo rodinné stretnutie s kamarátmi po mnohých rokoch? Profesionálne cateringové agentúry vám zabezpečia všetko, čo budete potrebovať.

Baba ghanouj, hummus, bulgur, kuskus, grilované mäso a ryby či chlebové placky. Uhádli ste, ktorú svetovú kuchyňu si dnes predstavíme? Bude to jedna z najvyberanejších a najobľúbenejších kuchýň sveta - libanonská gastronómia.

Raňajky, prvé jedlo dňa, ktoré by malo byť pre celkové fungovanie a naštartovanie organizmu tým najdôležitejším. Ak sú raňajky kvalitné, pestré a pripraví nám ich niekto iný, vychutnáme si ich o to viac. 

Maličké farebné guľky, želatínové rezance s príchuťou zeleninového vývaru či malinového krému, svetielkujúce peny, to všetko dokážu majstri molekulárnej kuchyne. 

Majonézový šalát, koláčiky, oriešky, slané pochúťky a alkohol sa počas posledných dní počas sviatkov vyskytovali v našich kuchyniach a jedálňach častejšie ako inokedy. Viac kalórií i viac tuku v strave ohlási náš organizmus okrem možnej zvýšenej hmotnosti aj únavou a nesústredenosťou.

To, čo zem a slnko vytvorí v strapcoch, to treba šetrne preniesť do vína. Taká je vinárska filozofia majiteľa Vinárstva Trnovec, ktorého vína zbierajú ocenenia z vinárskych súťaži.

Momentálne je počasie skôr sychravé ako mrazivé. Už o pár dní sa ale chladných dní dočkáme, a preto si s predstihom povieme niečo o účinných nápojoch, ktoré nás vo vnútri zohrejú, dodajú nám energiu a ešte si na nich pochutnáme.

Firma AGRO Jesenice u Prahy je popredným českým pestovateľom a producentom mrazenej zeleniny a ovocia. Spracováva ovocie a zeleninu vypestovanú na vlastných farmách v Českej republike a tiež od dodávateľov z najbližšieho okolia.

Víno, nápoj, ktorý si doprajeme k slávnostnému obedu i večeri, ale aj len tak, pri stretnutí s priateľmi či počas romantického večerného posedenia vo dvojici. Keď sa zahľadíme do ďalekej minulosti, zistíme, že história vína siaha až do obdobia ranného stredoveku.

Zimné mesiace dávajú zabrať nášmu imunitnému systému. Dôvodom sú časté prechody z tepla do zimy, kúrenie, suchý vzduch, neprimerané oblečenie a väčší výskyt vírusov a baktérií. Okrem zdravej stravy a vitamínových prípravkov si vieme pomôcť aj na prvý pohľad jednoduchou vecou, a tou je dodržiavanie pitného režimu.

Sú originálne a jedinečné. Vína, ktoré pochádzajú z malej pivnice na úpätí Malých Karpát, spájajú tradičnú vinársku receptúru s modernými technológiami.