Food & Beverage

Med, delikatesa, pochutina, potravina i výživový a zdravotný doplnok. Práci so včelami sa Zdenka Grgulová venuje už takmer od narodenia. Keď rozpráva o výrobe medu a produktov s ním súvisiacich, oči jej žiaria šťastím a láskou. A to je hlavná ingrediencia všetkých jej medových zázrakov.

Francúzi sa vo všeobecnosti považujú za veľkých gurmánov. Doprajú si kvalitné potraviny, dobré víno, jedlo si vychutnávajú a spoločné stolovanie je pre nich obradom. O tom, ako si na francúzsku kuchyňu zvykla Slovenka Alexandra, ktorá už osem rokov žije vo francúzskom Nice sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.

Víno, nápoj, ktorý si doprajeme k slávnostnému obedu i večeri, ale aj len tak, pri stretnutí s priateľmi či počas romantického večerného posedenia vo dvojici. Keď sa zahľadíme do ďalekej minulosti, zistíme, že história vína siaha až do obdobia ranného stredoveku.

Rozprávanie so Slovenkami a Slovákmi, ktorí sa usadili v niektorej z európskych krajín a ich predstavenie tamojšej kuchyne sa stretlo s pozitívnym čitateľským ohlasom. 

Pre tento článok sme oslovili ženy, ktoré sú pôvodom zo Slovenska, ale život ich zavial do rôznych európskych krajín. Niektoré z nich v zahraničí žijú na stálo, iné časť roka trávia v cudzine a časť roka u nás.

Tejto rastline sa hovorí aj židovský alebo sladký zemiak, jeruzalemský artičok či slnečnica hľuznatá. Možno ste sa s ním už stretli, na prechádzke v lese, popri potokoch alebo na lúkach. Žlté vysoké kvety svoj najväčší poklad - hľuzy, ukrývajú v zemi.

Letné mesiace sú ideálne pre dopestovanie a spracovanie zeleniny priamo zo záhradky. Kto by odolal voňavej a chutnej paradajke, šťavnatým uhorkám či chrumkavej kukurici.

Manželia Jozef a Alena Žiačkovci už tri desaťročia vedú spoločnosť Nikos, s.r.o., ktorá sa venuje tradičnej slovenskej syrárskej špecialite - výrobe parených syrov.

Podporujú originalitu jedál, šetria čas i pracovné sily. Produkty z rady Chef Club prinášajú do profesionálnych kuchýň nové trendy, bohatšie chute a viac možností pre originálne recepty.

Pražiareň kávy, ktorá si získala masy bežných kávičkárov, ale aj profesionálov a svetových odborníkov. Na Slovensku najoceňovanejšia pražiareň kávy prezradí, v čom spočíva jej úspech, ako ušiť kávu na mieru pre svojho zákazníka, aké sú najobľúbenejšie slovenské a svetové chute a prečo na káve tak veľmi záleží.

Zavlažovanie organizmu a dodržiavanie pitného režimu je pre zdravie človeka a správne fungovanie organizmu nesmierne dôležité. V lete ešte viac ako v iných ročných obdobiach. 

Ríbezle, maliny, egreše, čučoriedky, ale aj novodobejší muchovník či josta neodmysliteľne patria k letnému jedálničku. Svieža chuť a množstvo vitamínov obsahuje každý kúsok tohto ovocia.