Food & Beverage

Je tu polovica novembra a s ním typické jesenné sychravé počasie. Pripravme náš organizmus čím skôr na zimné mesiace, kedy je menej slnka, kratšie dni, a keď väčšinu dňa trávime vo vykúrenom interiéri. Tak ako v minulosti, aj dnes sú veľkými pomocníkmi pri predchádzaní bežných ochorení domáce a prírodné liečivá.

Hacajovci sa s každým vínom doslova vyhrajú. Venujú im osobitnú starostlivosť, vkladajú do nich veľkú dávku ručnej práce a stavajú na skúsenostiach niekoľkých generácii svojej rodiny.

Poctivosť a nadšenie. Dve základné ingrediencie, ktoré Ján Stávek mieša spolu s kvalitným hroznom z juhu Moravy. Výsledkom sú unikátne a oceňované vína, ktoré nemajú obdobu.

Pivo natreté na chlieb, alebo marmeláda uvarená z piva. Beermalade je unikátny pivný džem, ktorý vyzdvihuje chuť piva a premieňa ho na kulinársky zážitok.

Sú svieže, aromatické, no zároveň nekomplikované. Moderné vina BMVinařství zo Slovácka vďaka zanietenosti svojich tvorcov žnú jeden úspech za druhým.

Keď bola kedysi v komore kyslá kapusta a zemiaky, naši starí rodičia sa nemuseli obávať, že zostanú hladní. Kapustnica, halušky s kapustou, i kapustové koláče boli na stole aj niekoľkokrát do týždňa.

Legiend a povestí o tom, ako bol objavený čaj je veľmi veľa. Asi najznámejšie rozprávanie hovorí o tom, ako sa budhistický mních rozhodol zasvätiť svoj život nepretržitej meditácii. Napriek sile svojej vlastnej vôle ho po niekoľkých dňoch premohol spánok, čím meditáciu prerušil. Potrestal sa tak, že si odrezal očné viečka a zahodil. Na ich mieste vyrástli dva čajové kríky, z lístkov ktorých sa dal uvariť povzbudzujúci a osviežujúci nápoj - dnešný čaj.


Keď sa spoja starostlivo vyberané suroviny so zanietením a poctivým prístupom, výsledkom sú džemy, aké môžu smelo konkurovať tým od babičky.

Čas, v ktorom si leto podáva ruku s jeseňou je nostalgické i pôvabné zároveň. Listy stromov sa začínajú sfarbovať do všetkých odtieňov hnedej a zlatej. Dni sa skracujú a vzduch je chladnejší, ale v kuchyni môžeme začať experimentovať s plodinami, ktoré toto obdobie vystihujú, sú zdravé i chutné zároveň.  

Káva - jeden z najpopulárnejších a najobľúbenejších nápojov na svete. Sú ľudia, ktorí sa bez šálky kávy nedokážu prebudiť, bežní spotrebitelia i gurmáni a milovníci kávy, ktorí jej pitie a prípravu vnímajú ako obrad.

Kreativitou v profesionálnej kuchyni môžeme rozumieť mnohé, od voľby rozličných surovín, cez netradičný servis, až po kombináciu pestrých a zaujímavých chutí. Produkty prémiovej rady Chef Club sú kvalitným prostriedkom k dosiahnutiu osobitosti v príprave tradičných i moderných pokrmov, ktorú zákazníci očakávajú. Niektoré z nich predstavujeme bližšie.

Nevídaný pomer ovocia, prvotriedne suroviny a žiadna chémia. K zákazníkom mieria špičkové džemy vyšperkované do posledného detailu. Vhodné sú ako doplnok k jedlu v najlepších reštauráciách a hoteloch i ako darček.