Food & Beverage

Blížia sa sviatky, a už teraz premýšľame, čo dobré si pripravíme na dni počas Vianoc, Silvestra či oslavu Nového roku. K drobným delikatesám, akými sú jednohubky, obložené chlebíky i rôzne druhy slaného pečiva neodmysliteľne patrí syr a dobré víno.

História punču siaha až do 17. storočia. Podľa informácií z historických listín ho ako prví začali piť britskí námorníci. Keď sa lode plavili ďaleko od pobrežia, nemohli si posádky lodí dopĺňať zásoby alkoholu v takých intervaloch, ako by im vyhovovalo. 

Viete si predstaviť Vianoce bez voňavých medovníčkov? Napriek tomu, že každá domácnosť má svoje zvyky a tradície, vo voľbe medovníčkov ako neoddeliteľnej súčasti vianočného pečiva sa zhodujeme takmer všetci.

Či ste sa ocitli v uliciach Paríža po prvý alebo niekoľký krát, určité veci sa nemenia. Štýlovo oblečené Parížanky, podnikatelia, obchodníci, študenti i turisti kráčajúci mestom si pochutnávajú na chrumkavej, čerstvo upečenej bagete.

Ak ste milovníkmi kávy a radi by ste jej pitie povýšili na ešte vyšší level, je tu pre vás slovenská platforma Kávoholik. Kávoví majstri vám ukážu, ako z jej konzumácie urobiť skutočný zážitok – od ponuky lokálne praženej kávy – praženej srdcom pre vaše chute, cez výber, predaj kávovarov až po ich servis, vrátane baristických školení.

V srdci Slovenska, pod úpätím Nízkych Tatier - na Horehroní, sa nachádza rodinná destilérka vyrábajúca špičkové akostné destiláty, ktoré získali mnoho ocenení doma, ale čo je dôležitejšie – aj na medzinárodnej scéne.

V jej malých listoch je obrovská sila. Moringa olejodárna je považovaná za najzdravšiu rastlinu.

Zapomeňte na všechno, co jste si doposud mysleli o nejběžnějším koření světa. Fair trade značka .pepper..field přinesla nově na slovenský trh opulentní chuť Kampotského pepře z Kambodže.

Počuli ste už o mäsiarstve, kde nenájdete ani kúsok mäsa? Takúto prevádzku otvorili pred pár dňami v Londýne.

OLD HEROLD rozvíja príbeh trenčianskych likérok už viac ako sto rokov. Borovička JUNIPERUS je symbolom bohatej tradície trenčianskych borovičkárov. 

Na Slovensku máme množstvo kaviarní, barov, reštaurácií i cukrární. Niektoré ponúkajú kávu iba ako doplnok svojej ponuky, naopak u iných je hlavným lákadlom.

Keď sa dlhoročná tradícia a vedomosti spoja s láskou k prírode, vznikajú výrobky, ktoré podporujú imunitu, psychickú i fyzickú pohodu a zdravie každého z nás.