Tradícia a pôvod kapsulových hotelov sa pripisuje Japonsku, kde v 80. rokoch minulého storočia vznikli ako núdzové ubytovanie.
Ak ste dovolenkovali v niektorej z ázijských krajín, určite ste si užili a doslova vychutnali pouličné občerstvenie, ktoré sa tam nachádza na každom kroku a jedlá pripravované pred vašimi očami sú skutočne fantastické. Trend street foodových reštaurácií sa za posledných desať rokov rozšíril aj u nás a patrí medzi trendové, zdravé a nezvyčajné druhy občerstvenia.
Dnešná doba praje cestovaniu na Slovensku. Ale aj tu sa zmenili zaužívané stereotypy. Trendom je cestovanie do hôr, prírody a mimo väčších miest. Vyhľadávané sú ubytovania v chatách, dreveniciach, vilkách a apartmánových domoch.
Tento rok sa naše dovolenkové plány zmenili. My sme sa ale rozhodli priniesť vám atmosféru Stredomoria aspoň prostredníctvom voňavých gurmánskych špecialít, lahodného vína a šťavnatých olív z oblasti Španielska a Portugalska.
V roku 2008 bol v dubajskej štvrti Palm Jumeraih otvorený pompézny hotel Atlantis. Je situovaný na vrchole umelo vytvoreného palmového ostrova a od svojho vybudovania neodmysliteľne patrí k panoráme mesta Dubaj.
Rozhovor so šéfkuchárom Rastislavom Miklovičom sa odohrával v historických priestoroch Art Hotela Kaštieľ v Tomášove. Bolo vidno, že svoju prácu miluje, že s ňou každodenne žije.