Food & Beverage

Ak chceme svojim hosťom dať na tanier nielen chutné, ale aj dobre vyzerajúce a nutrične hodnotné jedlo, musíme sa starať o suroviny na jeho prípravu už od samého začiatku.

Hotelové raňajky. Téma, o ktorej sa často hovorí. Veď kto by sa netešil na chutné raňajky rozvoniavajúce každé ráno v hotelovej reštaurácii? 

Sladký, chrumkavý a plný vitamínov. Presne tak chutí a také účinky má mladý zelený hrášok. Jeho výnimočné vlastnosti vynikajú práve v tomto období.

Bryndza - tradičná slovenská pochúťka sa začala po domácky vyrábať už v 15. storočí. Oficiálna prvá manufaktúrna bryndziareň na Slovensku vznikla v roku 1787 v Detve.

Rum Blue Stamp pochádza z exotického ostrova Maurícius. Bol však vyrobený a vydaný v limitovanej edícii pre Slovensko v spolupráci so slovenskou distribučnou spoločnosťou Corner & Co. Krátko po jeho uvedení na trh zbiera významné úspechy z renomovaných svetových súťaží.

Domáce údeniny z vlastnej udiarne, klobásy podľa receptúr starých otcov, výrobky s vysokým podielom mäsa, ale aj bezéčkové produkty, alebo šunky bez pridanej chémie a alergénov. Mäsovýroba CIMBAĽÁK aj v súčasnosti vyrába naplno a ich mäsové výrobky sú vhodné aj na dlhodobé na uskladnenie v domácich špajzách.

Royal Water je výnimočná minerálna voda z prírodného prameňa, ktorý vyhovuje prísnym kritériám detských vôd. Zdroj je nekontaminovaný a minimálne 65 rokov neprišiel do kontaktu s vonkajšími vplyvmi.

Je originálna, s výnimočnou chuťou, no najmä upražená pre chuťové bunky slovenských milovníkov kávy. Štrbské Presso vzniklo z nadšenia a lásky pre radosť ľudí, ktorí milujú dobrú kávu s energiou a dušou.

Budovanie imunity je v období zvýšeného výskytu vírusových ochorení takmer povinnosťou. Okrem zdravej stravy je teraz vhodné doplniť klasické menu o čerstvé zeleninové, ovocné alebo kombinované šťavy alebo čoraz obľúbenejšie smoothie nápoje.

Malá kaviareň v Piešťanoch, ktorá ponúka výberové kávy. Mnohí sa však okrem kávy zamilovali aj do francúzskych a holandských dezertov, ktoré majiteľka kaviarne Zuzana Dvorská pripravuje vlastnoručne a čerstvé každý deň.

V nedávnom článku sme si povedali niečo o exotických druhoch ovocia, ktoré v našich končinách nie sú úplne známe a tradičné, ale postupne sa dostávajú na pulty obchodov a trhov. 

Študentka Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, Bianka Šmatláková je úspešná finalistka súťaže Najlepší junior baristi za rok 2018.