Vrátiť život do reštaurácií, aby sme o svoje obľúbené podniky neprišli. To je posolstvo iniciatívy „Poďme sa najesť“, ktorá prichádza na pomoc znovuotvoreným prevádzkam.
V televízii a i v ostatných médiách sa stále rieši ohrozenie ľudí vírusom spôsobujúcim ochorenie COVID 19. Mnohí z nás zo strachu alebo z nechuti počúvať tieto negatívne správy už radšej spravodajstvo ani nesledujú.
Hotelierstvo, gastro segment a všetky služby súvisiace s cestovným ruchom boli pandémiou najviac zasiahnuté odvetvia. Oproti predpandemickému roku 2019 enormne klesli tržby v nasledujúcom i tomto roku.
Pod slovom carving fruit používaným v gastronómii sa rozumie vyrezávanie rôznych vzorov a motívov z ovocia a zeleniny. Pod rukami carvingových majstrov nezriedka vznikajú skutočné umelecké diela.
Starší ľudia sú v dnešnej dobe viac a viac aktívnejší, radi cestujú, vracajú sa na miesta ich spomienok a užívajú si dovolenku. Vzhľadom na starnutie populácie sa seniori stávajú početnou dovolenkovou cieľovou skupinou.
Lyofilizované ovocie niektorí milujú, iní sú zdržanlivejší. Ide totiž o úplne inú chuť, na akú sme si zvykli pri klasickom sušenom ovocí. Odlišuje sa absenciou vody v ovocí a zelenine, chrumkavosťou a zachovaním všetkých chuťových a zdraviu prospešných látok.