Uvažovali ste niekedy o dovolenke v karavane? Obávate sa, či je to to pravé pre vás a či zvládnete určitú zmenu komfortu? V Nemecku pred desiatimi rokmi otvorili špeciálny hotel, ktorý poskytuje ubytovanie práve v karavanoch a chatkách v retro štýle.

 

karavany hotel 1

 

Ubytovatelia na svojich stránkach hovoria, že niektorí z hostí, ktorí boli u nich ubytovaní, sa do karavanov zamilovali natoľko, že ich inšpirovali na cestu karavanom okolo sveta.

 

karavany hotel 2

 

Tak nech sa páči, vstúpte s nami do hotela Hüttenpalast v pokojnej berlínskej štvrti Kreuzkölln. Ocitnete sa v bývalej veľkej továrenskej hale na výrobu vysávačov a zároveň uprostred zastrešeného prázdninového kempu s rozprávkovými ubytovacími jednotkami. Okrem karavanov a chatiek sa tu nachádzajú spoločné toalety, kúpeľne, vo vonkajšom priestore záhrady s posedením i knižnicou.

 

karavany hotel 3

 

Ako vznikla myšlienka tohto netradičného konceptu? Dvaja mladí partneri, ktorí v spomínanej berlínskej štvrti už zopár rokov žili, sa rozhodli splniť si sen o vlastnom podnikaní. Keďže sa všade v okolí nachádzalo množstvo reštaurácií, kaviarní i galérií, rozhodli sa riešiť svoj podnikateľský zámer ako možnosť prespania pre turistov. Nepremýšľali o ničom luxusnom, ale trvali na jedinečnosti.

 

karavany hotel 4

 

V súčasnosti hotel funguje už desiaty rok a teší sa veľkej popularite. Ubytovanie si záujemcovia môžu vybrať z karavanov a chatiek, z ktorých ani jedna nie je rovnaká. Strieborný americký príves Streamline, kópia malej horskej chaty, karavan vajíčko, príves s výsuvnou strechou a surfom alebo klasický biely karavan nazvaný Snehulienka.

 

karavany hotel 3

 

Každý z karavanov či chatiek pojme maximálne dve dospelé osoby a dieťa. Počas dňa i v noci vzhľadom na vzájomnú blízkosť chatiek i karavanov je počuť zvuky zvonka i z interiéru susedov. To je ale v tomto prípade považované za bonus, pretože to prináša skutočnú atmosféru kempu.

 

karavany hotel 6

 

Akurát tú pravú hviezdnu oblohu môžete sledovať z presklenej strechy karavanu v skutočnom kempe alebo v prírode. A či sa vám kempovanie zapáči, sa môžete dozvedieť práve tu. Výhodou je, že ak by ste "to" nezvládali, ubytovatelia majú k dispozícii aj niekoľko klasických izieb so sociálnym zariadením a kúpeľňou, kam sa v prípade potreby môžete presťahovať.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Hotel Hüttenpalast

 

Prečítajte si tiež: Ecolodge ubytovania v panenskej prírode, lesoch, na ostrovoch i v džungli

ecolodge kenya