Francúzi sa vo všeobecnosti považujú za veľkých gurmánov. Doprajú si kvalitné potraviny, dobré víno, jedlo si vychutnávajú a spoločné stolovanie je pre nich obradom. O tom, ako si na francúzsku kuchyňu zvykla Slovenka Alexandra, ktorá už osem rokov žije vo francúzskom Nice sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.
V minulosti sa hovorilo, že dieťa do jedného roka by malo byť prevažne v domácom prostredí, pretože potrebuje mať svoj režim a pokoj. Dnes už mnohí rodičia s deťmi bežne cestujú po celom svete, niektorí sa dokonca nevyhýbajú ani netradičným lokalitám a adrenalínovým aktivitám.
Počuli ste už o mäsiarstve, kde nenájdete ani kúsok mäsa? Takúto prevádzku otvorili pred pár dňami v Londýne.
Hotelový priemysel bol a je počas pandémie tvrdo zasiahnutý. Hotely po celom svete robia opatrenia, aby sa prichádzajúci hostia cítili v ich zariadeniach bezpečne.
Radúz Dula pôsobí od roku 2010 ako člen prezídia Asociácie hotelov a reštaurácií SR, v roku 2011 bol spoluzakladateľom Zväzu cestovného ruchu, ktorý ako viceprezident a neskôr predseda dozornej rady reprezentoval v mnohých projektoch.
Mosty, technické diela, pamiatky ale aj praktické prepojenia dvoch brehov, ale aj dvoch miest, kultúr či svetadielov. Mosty sú nevyhnutné, skracujú nám cestu, pomáhajú v prekonaní prekážok. Môžu byť však aj umeleckým dielom, na ktoré sa chodia pozerať milióny návštevníkov.