Gastro

Získať michelinovskú hviezdičku je ambíciou každého zariadenia. Cesta k nej však vôbec nie je jednoduchá. Keď ju už nakoniec získate, ešte to neznamená, že je to navždy. Ľahko sa môže stať, že prídete o jednu hviezdičku. V tom lepšom prípade. Svoje si o tom mysleli aj veľké mená.

Lichtenštejni zanechali v Lednici, kromě zámku a nádherného parku, také významný kulinářský otisk své přítomnosti. Pro přípravu pokrmů se používali především sezónní suroviny, přičemž velké zastoupení měla na jídelníčku divočina a pernatá zvěř z lichtenštejnských obor. 

11.ročník gastronomického veľtrhu TOP GASTRO & HOTEL prebieha od 16. do 19. Februára 2017 v pražskom Výstavišti.

Možno si to neuvedomujeme, ale súčasťou nášho kultúrneho dedičstva je aj tradičná národná gastronómia. Ako súčasť našej minulosti by si zaslúžila ochranu a podporu. Jedno múdre príslovie hovorí: „Kto si neváži svoju minulosť, nezaslúži si budúcnosť.“

 Veľtrh oblasti gastronómie a hotelierstva, Danubius Gastro, počas 26. až 29. januára prezentuje odbornej aj širokej verejnosti ucelenú ponuku profesionálneho prístrojového vybavenia, cez nábytok, potraviny, nápoje, až po obalové materiály, obchody a reklamu.

 

V dňoch 10. až 14. februára 2017 uvíta veľtrh Ambiente vo Frankfurte nad Mohanom nákupcov z celého sveta. Veľtržné priestory sa tak na päť dní opäť stanú barometrom trendov, ako aj nákupnou platformou s prehliadkou dizajnu a produktov v sektore spotrebného tovaru.

Už dva roky je kávičkárom k dispozícii káva, ktorá je rýdzo slovenská. Jej poznávacím znamením je okrem vysokej kvality aj tradičná chuť, orientovaná na slovenského konzumenta. Poprášená zmesou škorice alebo horca s kardamónom má ambíciu stať sa vašim každodenným spoločníkom.

V dávnych časoch považovali medovinu za zdroj života, múdrosti, odvahy a sily. Pripíjali si ňou Kelti, Germáni, Gréci, Rimania a Slovania. Nápoj mal výnimočný a slávnostný charakter.

Firma Jaroslava Ostrožoviča je vinárstvom s 25-ročnou tradíciou. Z malej rodinnej firmičky vybudovali Jarka a Jaro Ostrožovičovci v priebehu štvrťstoročia stabilné vinárstvo s celým zázemím pre výrobu vína, vyše 55 hektármi vlastných vinohradov, ale aj s možnosťami pre vaše cesty za vínom a relaxom.

16. júla 2016 sa na Devíne konal prvý ročník akcie pod názvom Ríbezľový Devín. Bratislavská mestská časť Devín vždy skrývala v sebe potenciál na kreatívne podujatia najrôznejších druhov, ktorý však nikdy nebol naplno využitý.

V minulosti naši predkovia liečili mnoho chorôb domácou medicínou. Základnou súčasťou receptúry bol teplý vylúhovaný čaj zo starostlivo nazbieraných byliniek. Pridali loj, med a štipku roztlačeného cesnaku. Každý mal svoj vlastný recept, ale všetci ho volali čaj.

Spoločnosť Babičkin dvor, a. s., je prvým slovenským producentom vajec, ktorý vyrába podstatnú časť svojej produkcie bez použitia geneticky modifikovaných surovín.