Gastro

Získať michelinovskú hviezdičku je ambíciou každého zariadenia. Cesta k nej však vôbec nie je jednoduchá. Keď ju už nakoniec získate, ešte to neznamená, že je to navždy. Ľahko sa môže stať, že prídete o jednu hviezdičku. V tom lepšom prípade. Svoje si o tom mysleli aj veľké mená.

Lichtenštejni zanechali v Lednici, kromě zámku a nádherného parku, také významný kulinářský otisk své přítomnosti. Pro přípravu pokrmů se používali především sezónní suroviny, přičemž velké zastoupení měla na jídelníčku divočina a pernatá zvěř z lichtenštejnských obor. 

11.ročník gastronomického veľtrhu TOP GASTRO & HOTEL prebieha od 16. do 19. Februára 2017 v pražskom Výstavišti.

Možno si to neuvedomujeme, ale súčasťou nášho kultúrneho dedičstva je aj tradičná národná gastronómia. Ako súčasť našej minulosti by si zaslúžila ochranu a podporu. Jedno múdre príslovie hovorí: „Kto si neváži svoju minulosť, nezaslúži si budúcnosť.“

 Veľtrh oblasti gastronómie a hotelierstva, Danubius Gastro, počas 26. až 29. januára prezentuje odbornej aj širokej verejnosti ucelenú ponuku profesionálneho prístrojového vybavenia, cez nábytok, potraviny, nápoje, až po obalové materiály, obchody a reklamu.

 

V dňoch 10. až 14. februára 2017 uvíta veľtrh Ambiente vo Frankfurte nad Mohanom nákupcov z celého sveta. Veľtržné priestory sa tak na päť dní opäť stanú barometrom trendov, ako aj nákupnou platformou s prehliadkou dizajnu a produktov v sektore spotrebného tovaru.

Už dva roky je kávičkárom k dispozícii káva, ktorá je rýdzo slovenská. Jej poznávacím znamením je okrem vysokej kvality aj tradičná chuť, orientovaná na slovenského konzumenta. Poprášená zmesou škorice alebo horca s kardamónom má ambíciu stať sa vašim každodenným spoločníkom.

V dávnych časoch považovali medovinu za zdroj života, múdrosti, odvahy a sily. Pripíjali si ňou Kelti, Germáni, Gréci, Rimania a Slovania. Nápoj mal výnimočný a slávnostný charakter.

Firma Jaroslava Ostrožoviča je vinárstvom s 25-ročnou tradíciou. Z malej rodinnej firmičky vybudovali Jarka a Jaro Ostrožovičovci v priebehu štvrťstoročia stabilné vinárstvo s celým zázemím pre výrobu vína, vyše 55 hektármi vlastných vinohradov, ale aj s možnosťami pre vaše cesty za vínom a relaxom.

16. júla 2016 sa na Devíne konal prvý ročník akcie pod názvom Ríbezľový Devín. Bratislavská mestská časť Devín vždy skrývala v sebe potenciál na kreatívne podujatia najrôznejších druhov, ktorý však nikdy nebol naplno využitý.

V minulosti naši predkovia liečili mnoho chorôb domácou medicínou. Základnou súčasťou receptúry bol teplý vylúhovaný čaj zo starostlivo nazbieraných byliniek. Pridali loj, med a štipku roztlačeného cesnaku. Každý mal svoj vlastný recept, ale všetci ho volali čaj.

Mladé vinárstvo Čachtické chotáre - kvalitné vína z Čachtíc. Podložie, na ktorom pestujú vinnú révu je veľmi podobné podložiu francúzskej vinohradníckej oblasť Bordeaux. Vinohradníctvo v samotnej obci má dlhú tradíciu, ktorá siaha do čias Rimanov.