V dnešnej dobe vysnívaný spôsob relaxu a dovolenky - v komfortnom hoteli so všetkými službami, uprostred rajskej prírody. V priezračnom oceáne je na dohľad od hotela koralová bariéra, piesková pláž a tropická zeleň. A popri tom, žiadne davy turistov, len vy a vaša polovička a personál, ktorý vám splní aj tie najtajnejšie želania a potom odíde, aby nerušil vaše súkromie.

 

gladden vila belize privat reef koral bariera sukromie 1

 

Taká je myšlienka prevádzkovania hotela Gladden. Hostia prilietajú na tento malý ostrov neďaleko karibskej krajiny Belize vrtuľníkom. Čaká na nich ubytovanie vo vile vystavanej v mayskom štýle. Je ideálna pre dve, maximálne štyri osoby.

 

gladden vila belize privat reef koral bariera sukromie 4

 

Vila s rozlohou tri tisíc metrov štvorcových má široké okná a strešnú terasu, kde si hostia vychutnávajú panoramatický výhľad a opaľovanie sa pri jemnom morskom vánku. V cene ubytovania sú okrem celodenného stravovania, aj kvalitné vína, kúpeľné procedúry na mieru, certifikácia potápania a transfery na ostrov a z ostrova.

 

gladden vila belize privat reef koral bariera sukromie 2 

gladden vila belize privat reef koral bariera sukromie 6

 

Personál sa v hotelovej vile nenachádza. Svoju prácu vykonávajú na menšom ostrove neďaleko hlavného ostrova, a konkrétne sú to kuchár, obsluhujúci personál a dvaja manažéri, ktorých je možné v prípade potreby si zavolať, a ktorí odídu hneď ako vykonajú svoju prácu. Zaujímavosťou je tzv. meter súkromia, ktorý je tu zabudovaný, a ktorý dáva správu hosťom hotela, že zamestnanec je práve na ich ostrove.

  gladden vila belize privat reef koral bariera sukromie 3

 

Manažérsky pár, ktorý sa stará o hostí hotela tvorí Toni a Johan. Toni sa stará o gastronomické pôžitky klientov. Jedlá, ktoré sú hosťom servírované sú pripravované z čerstvých miestnych surovín a sú potešením pre oči i chuťové poháriky. Johann dlhé roky pôsobil ako kapitán na jachtách v Stredomorí, Tichomorí i Karibiku. Jeho skúsenosti z neho robia ideálneho hostiteľa a sprievodcu na potápačské a šnorchlovacie výlety do okolitých útesov i ďalej.

 

gladden vila belize privat reef koral bariera sukromie 5

 

Zapáčila sa vám už len tá predstava takejto dovolenky? "Postavte sa ku dverám vašej vily a nechajte svoje oči zablúdiť cez bazén ku koralovému útesu za ním. Vkĺznite do hlavnej suity, upokojujúcej enklávy z tmavého dreva doplnenej širokými oknami s výhľadom na oceán. Ľahnite si na strešnú terasu, aby ste načerpali energiu zo slnka, a vyhrievajte sa v panoráme akvamarínových lagún, kam až oko dovidí," láka prevádzkovateľ hotela hostí na rozprávkový pobyt v ostrovnej vile.

 

gladden vila belize privat reef koral bariera sukromie 7

 

Ostrov Gladden so súkromnou hotelovou vilou a so službami luxusného letoviska sa nachádza dvadsať míľ od pobrežia Placencie v Belize. Je najvzdialenejším ostrovom od pevniny a najbližším ostrovom k chránenej strane útesu, kde je voda pokojná a priezračná. Koralový útes Belize Barrier Reef je najdlhším útesom na západnej pologuli a druhým najväčším na svete. Oblasť „Gladden Split“, kde sa každoročne a pravidelne zhromažďujú veľrybie žraloky, je odtiaľto vzdialená len pár kilometrov.

Cena pobytu v tomto hoteli je rovnako exkluzívna ako pobyt sám. Ale zasnívať si o takýchto lokalitách a presunúť sa na konkrétne miesto aspoň prostredníctvom fotografií a rozprávania, môže byť občas tiež príjemným zážitkom.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Gladden Privete Island