Gastro

aperitiv ramik

 Pri servírovaní nápojov má každý bod svoj význam. Okrem správne zvoleného nápoja k jedlu sa pred jedlom podáva aperitív na stimuláciu chuťových buniek. Po jedle zasa digestív, ktorý napomôže tráveniu a je bodkou za stolovaním.

Central Otago - Rippon winery1

Hoci sa na vinárskej mape sveta Nový Zéland objavil pomerne nedávno, už pred tridsiatimi rokmi dokázal zmeniť poučky o tom, ako vonia a chutí Sauvignon blanc a vytvoril tak novú klasiku.

kontinent-vina

Cielené pestovanie viniča hroznorodého za účelom výroby a následného predaja vína priniesli na územie dnešného Španielska pravdepodobne Féničania okolo roku 2000 p.n.l., v šírení vínnej kultúry pokračovali starovekí Gréci (8. st.p .n. l.), neskôr Rimania (Rímska provincia Hispánia – 1.- 6. st. n. l.).

somelier

Somelier je slovo, s ktorým sa v modernej gastronómii stretávame často. Odkiaľ tento pojem pochádza?

rational kuchyne webinar uvod

Posledný online webinár spoločnosti RATIONAL dal priestor skutočným vizionárom vo svojom odbore. Rozprávali sa o tom, ako premýšľajú nad biznisom a súčasnými výzvami v odbore.

rational novy uvod

Co je standardnem pro chytré telefony a počítače, by mělo být standardem i pro kuchyňské zařízení. Varné systémy iCombi a iVario od společnosti RATIONAL nejsou výjimkou.

rational 1 uvod

Nové Active Green čistící tablety nyní mohou být používány i ve starších modelech konvektomatů. Zároveň s představením nové produktové řady konvektomatů iCombi Pro od společnosti RATIONAL v loňském roce představila společnost také nové čisticí tablety Active Green bez fosfátů, které jsou šetrnější k životnímu prostředí.

rational uvod

Supermarkety samy sebe znovu objevují a definují: už nejsou jen místy, kam jdete na nákup, ale stávají se místem, kam jde zákazník za zážitkem. Mezi jinými za čerstvě připravenými hotovými obědy.

krupica uvod

Krupicová kaša - v detstve ju miloval asi každý z nás. Dnešná hektická doba nám nie vždy umožňuje stráviť prípravou jedla v kuchyni dlhší čas. 

CAFE 87

 Segafredo ZanettiSR, popredný dodávateľ talianskej kávy pre gastronómiu a maloobchodnú sieť na Slovensku, reaguje na súčasné trendy na trhu a predstavuje novinku Segafredo Cold Brew Coffee pre segment HOREKA.

krizan perex

Na čerpacích staniciach OMV si môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky, ktorých otcom je šéfkuchár známy zo súťaže Master Chef, Braňo Križan. Vytvoril tri snacky, pri ktorých sa snažil myslieť na klasikov, milovníkov mäsa, ale aj na vegetariánov.

ldw5cfb5x8tncX1

V gastro priemysle, kde sú bezpečnosť potravín a spokojnosť zákazníkov na prvom mieste, je hygiena nesmierne dôležité. Čistota a organizácia vašej kuchyne má priamy vplyv na kvalitu jedál, ktoré podávate, a na pohodu vašich zákazníkov. Existujú postupy, ktoré zabezpečujú hygienu vo vašej gastro kuchyni. Od pravidelnej údržby a čistenia až po police z nehrdzavejúcej ocele a riadne školenie personálu, preskúmame základné kroky na udržanie najvyšších štandardov čistoty a bezpečnosti.