Hoteloví hostia sú zvyknutí na určitý štandard a starostlivo si všímajú všetky detaily. Nesklamte ich a pripravte im kúpeľňu presne podľa ich predstáv. Odvďačia sa vám pozitívnou referenciou a vysokým hodnotením.

 

kupelna hotel 1

 

1. Čistota

Tento bod by mal byť úplnou samozrejmosťou. Čistota je alfou a omegou každej hotelovej izby. Starostlivo dbajte na:

  • čistý sprchovací kút aj vaňu,
  • vyleštené vodovodné kohútiky,
  • dezinfikovanú toaletu,
  • dostatok uterákov všetkých veľkostí,
  • doplnené kozmetické produkty a toaletný papier.

Pozor na drobnosti. Veľa škôd môže napáchať napríklad vlas chyžnej na podlahe alebo zle odtrhnutý toaletný papier. Hostia si také drobnosti všímajú. Kúpeľňa musí byť vyleštená a pôsobiť dojmom, že váš hosť je prvý, kto ju používa.

2. Uteráky

V každej kúpeľni by mal mať hosť pripravený dostatočný počet uterákov. Na osobu je to veľká osuška, štandardný uterák a malý uterák na ruky. Samozrejmosťou by tiež mala byť podložka do kúpeľne, župan alebo špeciálny uterák k bidetu. Najobľúbenejším materiálom je froté, ktorého gramáž by nemala byť nižšia ako 450 g/m2. Exkluzívnym materiálom je bambus. Je vysoko savý, antibakteriálny a jemný. Ak chyžná nemení hotelové uteráky každý deň, informujte o tom hostí dopredu. Na dovolenke ľudia často plytvajú viac ako doma. Či už vodou alebo materiálom. Ak hostia budú včas vedieť, že im uteráky musia vydržať niekoľko dní, prispôsobia tomu svoje správanie.

 

kupelna hotel 2

 

3. Kozmetika a fén

Kozmetika v hotelovej kúpeľni urobí radosť každému. Ponúknuť môžete pokojne len sprchový gél a mydlo. Ekologickou a praktickou variantou sú doplňovacie zásobníky pripevnené k stene pri vani či v sprchovacom kúte. Hostí ale určite viac poteší celá sada hotelovej kozmetiky od šampónu, cez kondicionér až po telové mlieko. Bonusom je soľ do kúpeľa, kúpacie čiapky, odličovacie tampóny, vatové tyčinky, pilník alebo vlhčené obrúsky. Nezabudnite tiež na fén. Ten môže byť klasický alebo v podobe vyfukovania pripevneného k stene.

4. Vybavenie do wellness

Máte v hoteli wellness centrum? Pripravte vašim hosťom na izbe sadu, ktorá bude obsahovať župan, uterák, osušku a jednorazové papuče. Uvidíte, že hosťom toto gesto vyčarí úsmev na tvári. Priamo vo wellness potom nezabudnite na zásobu bavlnených plachiet, ktoré sa hodia do sauny a na relaxáciu. Ideálne sú biele, ktoré môžete vyvárať a prať pri vysokých teplotách.

Ľudia ocenia, že na nich myslíte. Príjemný odkaz, voňavé mydlo alebo uterák navyše vás takmer nič nestoja. Vašim hosťom ale taká pozornosť urobí veľkú radosť, ktorú budú šíriť ďalej v podobe pozitívnych referencií.