Příroda má na duši uklidňující vliv. Prosté radosti, jako dýchat čerstvý vzduch, cítit na kůži slunce či dívat se na krásnou krajinu, jsou přirozeným regeneračním prostředkem. V přírodě nejsou žádné cíle a žádné chtění. Život rostlin se odvíjí jednoduše, bez nějakého zvláštního záměru. Účelem přírody je prosté „být“.
Pohodlne prespať, nabrať sily pri raňajkách a utekať za povinnosťami. Väčšine hotelových hostí už koncept hotela ako strechy nad hlavou nepostačuje. Na svojich cestách sú hladní po zážitkoch.
Mladý manželský pár Ida a Jozef Mairovci v roku 1985 začal prevádzkovať tradičný alpský hotel so siedmymi izbami priamo uprostred nádhernej prírody južného Tirolska.
Rozhovor so šéfkuchárom Rastislavom Miklovičom sa odohrával v historických priestoroch Art Hotela Kaštieľ v Tomášove. Bolo vidno, že svoju prácu miluje, že s ňou každodenne žije.
Náš organizmus by mal byť pripravený na striedanie teplôt, sychravé a chladné počasie aj možnosť chrániť sa pred vírusmi, ktoré môžu na nás útočiť pri každom oslabení. Tak ako v minulosti, aj dnes sú veľkými pomocníkmi pri predchádzaní bežných ochorení domáce a prírodné liečivá.
Japonská kuchyňa je jednou z najobľúbenejších gastronómii sveta. Vďaka svojej pestrosti, rozmanitosti a vzájomnej vyváženosti je nielen chutná, ale aj považovaná za jednu z najzdravších. Vraj práve kuchyni vďačia Japonci za svoju dlhovekosť.