Pri výlete do zahraničia by ste cestovné poistenie rozhodne nemali opomenúť. Uzatvárať poistenie po tom, čo sa prihodí nepríjemná udalosť, je zbytočné.  Platí, že prevencia je najlepší liek. Každý pri poistení verí, že ho na dovolenke nebude potrebovať. Dúfať však nestačí. Bez poistenia vás návšteva lekára v zahraničí môže vyjsť poriadne draho. Neriskujte preto zbytočne a radšej sa poistite.

 

cestovne poistenie 1

 

Čo zahŕňa cestovné poistenie
V prípade, že si uzatvoríte cestovné poistenie poisťovňa vám preplatí náklady na lekárske ošetrenie a predpísané lieky. Poistenie tiež zahŕňa hospitalizáciu, prevoz do nemocnice, pri dlhšom pobyte v nemocnici transport na Slovensko. Všetky spomínané náklady preplatí poisťovňa do výšky vopred zmluvne dohodnutej poistnej sumy. Dajte si však pozor, ak trpíte napríklad cukrovkou. Poisťovňa totiž neuhradí ošetrenie v prípade dlhodobej choroby, ktorá sa u poistenca vyskytovala už pred uzavretím poistenia a jej zhoršenie sa dalo predpokladať.

 Ako vybrať cestovné poistenie
Zvoliť môžete medzi krátkodobým a celoročným poistením. Ak sa chcete poistiť kvôli dovolenke alebo služobnej ceste, vystačíte si s krátkodobým cestovným poistením. Zvyčajná doba poistenia je v tomto prípade od 1 dňa do 2 mesiacov, môžete sa však poistiť až na jeden rok. Toto poistenie využijú aj rodiny s deťmi.

Ak sa v zahraničí chystáte študovať či pracovať, je pre vás výhodnejšie dlhodobé cestovné poistenie. Poistiť takto môžete nielen seba, ale aj ostatných členov rodiny. V prípade, že ste aktívny človek a nezaobídete sa bez pohybu, využite možnosť pripoistenia športov. Oceníte ho tiež v prípade, že ste profesionálny športovec.

Celoročné poistenie je výhodné aj z ekonomického hľadiska. Po vydelení sumy ktorú zaplatíte cenou celoročného poistenia zistíte, či je pre Vás výhodnejšie krátkodobé alebo celoročné poistenie.

Ako vybaviť cestovné poistenie
Ak ste technicky zdatní, máte skvelú možnosť - vybrať si a uzatvoriť poistenie online. Výhodou je prehľadnosť a úspora času, ktorý by ste museli stráviť čakaním na pobočke. Tiež máte dosť času zvoliť najlepšiu možnosť.Všetko tak môžete vybaviť pár klikmi z pohodlia domova. Dajte si však pozor, aby ste mali zabezpečené internetové pripojenie.

Ak sa predsa len rozhodnete poistenie uzavrieť osobne na jednej z pobočiek, môžete sa v prípade nejasností dôkladne poradiť s odborníkom. Dozviete sa tak o špeciálnych možnostiach poistenia, alebo môžete vybaviť poistenie viacerých členov rodiny naraz.