Malý atol Tetiaora uprostred Francúzskej Polynézie je skutočným rajom na zemi. V roku 1962 sa na tomto ostrove ocitol americký herec Marlon Brando. Zamiloval sa tu do krásnej Polynézanky i do nádhernej prírody tunajšieho ostrova.

 

brando hotel uvod

 

O päť rokov neskôr herec ostrov kúpil a vybudoval tu malý hotel. V hoteli vítal svojich kamarátov a známych, ktorí si toto miesto tiež zamilovali. V roku 1999 sa Marlon Brando rozhodol splniť si svoj sen o špičkovom hotelovom rezorte, ktorý bude v súlade s prírodou, atmosférou i ekológiou ostrova.

Dnes patrí Hotel Brando k vyhľadávaným rezortom, kde panuje absolútny pokoj, klienti majú svoje súkromie a služby hotela sú na špičkovej úrovni. Ostrov sa nachádza 55 kilometrov severne od Tahiti, a dostať sa naň je možné súkromnou leteckou linkou spoločnosťou Air Tetiaroa.

 

brando activities

 

Ubytovanie

V rezorte je možné ubytovať sa v jednej z 35 súkromných viliek situovaných priamo na pláži, s výhľadom na more a tropickú vegetáciu. Každá vila má jednu, dve alebo tri spálne, obývaciu izbu a vlastný bazén s rozľahlou terasou a súkromnou plážou. Zariadenie izieb rešpektuje polynézske tradície a štýl.

 

brando exterier villa

 brando interier vila

 

Spa, wellness, kúpele

Okrem viliek je možné v rezorte zrelaxovať v štýlovom spa a wellness centre s polynézskymi procedúrami kombinovanými so svetovo uznávanými liečebnými postupmi. Sauny, bazény, jogový pavilónik, fitness centrum i tenisový kurt dotvárajú ponuku aktívnych relaxačných možností.

 

brando spa centre

brando spa centre 2 

Gastronómia

Tak ako všetky služby hotela, aj gastronómia je tu riešená a ponúkaná vo veľkolepom štýle. Šéfkuchár hotela Guy Martin získal svojho času v parížskej reštaurácii, kde pred hotelom Brando pôsobil, dve Michelinské hviezdy. Menu v hoteli pripravuje vo francúzskom a polynézskom duchu. Morské plody a ryby, ktoré sú tu obľúbenými pokrmami sa lovia v tunajších vodách a okrem dokonalej úpravy sa vyznačujú absolútnou čerstvosťou. Ovocie a zelenina sa pestujú v hotelovej záhrade s prihliadnutím na ekologické princípy.

 

brando dinner romantic

brando restaurant

 

Ekológia

Súlad s prírodou a ekológiou je v hoteli všade prítomný. V priestoroch hotela sú včelie úle, kde sa dorába med na hotelové dezerty. Hotel funguje na báze obnoviteľných zdrojov energie z oceánu i prírody tak, aby bol plne sebestačný, a takmer nezasahoval do ekosystému ostrova a celého jeho prírodného fungovania. Myšlienkou Marlona Branda bolo postaviť luxusný rezort so špičkovými službami, avšak pod podmienkou, že sa jeho fungovanie negatívne nedotkne jeho prírodných krás, bio rozmanitosti i kultúrneho bohatstva.

 

brando garden

 

Unikátna príroda

Preto môžete z terasy svojej vilky sledovať korytnačky priamo pred terasou apartmánu, v mori je bežné vidieť hrajúce sa delfíny, veľryby i neďaleko dochovávaných vzácnych žralokov citrónových. Pestrofarebné vtáctvo a kokosové palmy, unikátna fauna, to všetko ponúka návšteva v privilegovanom rezorte, ktorým si Marlon Brando splnil svoj sen, aby si všetci ľudia, ktorí hotel navštívia zamilovali ostrovy vo Francúzskej Polynézii rovnako ako on.

 

brando fauna flora

brando fauna flora 2 

Text: Petra Adamcová
Foto: Hotel Brando, Polynesia

 

Prečítajte si tiež: Herečka Sofia Bush premenila starý dom v Hollywoode na okúzľujúce útočiskoHerečka Sofia Bush premenila starý dom v Hollywoode na okúzľujúce útočisko

sofia