Tieto reštaurácie sa stali vyhľadávanými pre svoje vynikajúce a neopakovateľné gastronomické kreácie, ale aj pre svoj dizajn, polohu, atmosféru a zážitok. Nech sa páči, predstavujeme vám tri úplne odlišné reštaurácie na troch kontinentoch, ktoré prezentujú a podávajú kulinárske špeciality z celého sveta. Mexické v Londýne, stredomorské v Bangkoku ale aj tradičné africké v Juhoafrickej republike.

 

restaurant madera london trendy gastronómia 2020

 

Madera at Treehouse London

Reštaurácia Madera Treehouse v Londýne predstavuje koncept unikátnej mexickej kuchyne, zážitkového stolovania a neopakovateľného panoramatického výhľadu na Londýn. Jej dvere sú pre milovníkov gastronomických pôžitkov otvorené počas celého dňa. Raňajky, obedy, večere i víkendové neskoré raňajky - každý chod s dôrazom a príklonom k mexickej kultúre.

 

restaurant madera 2 london trendy gastronómia 2020

 

Mexická kuchyňa pripravovaná a podávaná v reštaurácii Madera Treehouse spája výrazné chute s lokálnymi mexickými ingredienciami. V menu nájdete ako predjedlo prvotriedne chimichurri s plátkom steaku, vajíčkom, salsou, doplnené pečenými paprikami. Vyhľadávaným hlavným jedlom je grilované mleté hovädzie mäso s maslovým šalátom, čerstvými paradajkami a guacamole. Po výbornom jedle je takmer povinnosťou zavítať na strešný bar, kde uprostred zelene v absolútnom pokoji, na pohodlných sedačkách môžete sledovať panorámu pulzujúceho mesta. S pohárom kvalitného vína alebo dobrého miešaného drinku sa ocitnete v kozmopolitnom raji. Mexiko a Londýn ruka v ruke. Len sa nebudete vedieť rozhodnúť, čo sa vám páči viac.

 

restaurant madera 3 london trendy gastronómia 2020

 

Côte by Mauro Colagreco, Capella, Bangkok

Argentínsky šéfkuchár Mauro Colagreco sa môže pochváliť nielen tromi hviezdami Michelinu v jeho juhofrancúzskej reštaurácii Mrazur, ale vždy stabilným umiestnením na zozname 50 najvyhľadávanejších svetových reštaurácií. Reštaurácia Côte by Mauro Colagreco sa nachádza v thajskom hlavnom meste Bangkok, v ktorom je konzumácia jedla a stravovanie ctené a považované.

 

restaurant capela bangkok 1 london trendy gastronómia 2020

 

Jedálny lístok ponúka moderné pokrmy klasických jedál zo stredomorských pobreží Francúzska a Talianska. Vrcholným zážitkom tunajšieho menu je slaná krupica s kaviárovým krémom, údený úhor so zázvorom s kúskami kuracieho mäsa podávané s čerstvým chlebom.

 

restaurant capela bangkok 2 london trendy gastronómia 2020

 

Le Chêne, South Africa

Reštaurácia Le Chêne bola nedávno otvorená v juhoafrickom meste Franschhoek, ktoré si vďaka nej rýchlo získalo povesť výnimočného kulinárskeho miesta. Šéfkuchár Darren Badenhorst pripravuje jedlá z miestnych produktov, ktoré pochádzajú takmer výlučne z panstva, na ktorom sídli kaštieľ a reštaurácia.

 

restaurant la chene 1 london trendy gastronómia 2020

 

Z tunajších plodín a surovín vznikajú jedlá ako napríklad pečené miestne šťukozubce so soleným citrónom, záhradné rizoto z hrášku alebo obrie šampiňóny plnené nakladaným gazelím mäsom. Vyvrcholením kulinárskeho majstrovstva je víno, ktoré je vyberané ku každému chodu zvlášť a rovnako ako suroviny na prípravu jedál, pochádza výlučne z vinohradov mesta Franschhoek.

 

restaurant la chene 2 london trendy gastronómia 2020

 

Ďalšie zaujímavé reštaurácie sveta vám predstavíme v niektorom z nasledujúcich článkov.

Text: Petra Adamcová

 

 

Prečítajte si tiež: Herečka Sofia Bush premenila starý dom na okúzlujúce útočisko

sofia