Francúzi sa vo všeobecnosti považujú za veľkých gurmánov. Doprajú si kvalitné potraviny, dobré víno, jedlo si vychutnávajú a spoločné stolovanie je pre nich obradom. O tom, ako si na francúzsku kuchyňu zvykla Slovenka Alexandra, ktorá už osem rokov žije vo francúzskom Nice sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.
Horská turistika, dlhé prechádzky prírodou a samozrejme klasické zimné športy sú fyzickými aktivitami, ktoré sú prospešné pre našu celkovú kondíciu. Či už sme na dovolenke alebo doma, po väčších a náročnejších fyzických aktivitách doprajme našim svalom uvoľnenie a regeneráciu.
Vlhký a slaný vzduch sa pohráva s vašimi vlasmi. Stojíte na palube obrovskej výletnej lode, ktorá sa vzďaľuje od pobrežia. Prvá zástavka v inom prístave na vás čaká až na ďalší deň.
Jedna z najznámejších reštaurácií v Paríži i vo svete. Kvôli svojej polohe, histórii, príbehu, ale aj vynikajúcej kuchyni a atmosfére, ktorá sa vraj nedá popísať, ale treba ju zažiť.
Či ste sa ocitli v uliciach Paríža po prvý alebo niekoľký krát, určité veci sa nemenia. Štýlovo oblečené Parížanky, podnikatelia, obchodníci, študenti i turisti kráčajúci mestom si pochutnávajú na chrumkavej, čerstvo upečenej bagete.
Tento rok sa naše dovolenkové plány zmenili. My sme sa ale rozhodli priniesť vám atmosféru Stredomoria aspoň prostredníctvom voňavých gurmánskych špecialít, lahodného vína a šťavnatých olív z oblasti Španielska a Portugalska.