Dnešná doba praje cestovaniu na Slovensku. Ale aj tu sa zmenili zaužívané stereotypy. Trendom je cestovanie do hôr, prírody a mimo väčších miest. Vyhľadávané sú ubytovania v chatách, dreveniciach, vilkách a apartmánových domoch.
Práve v súčasnom období, kedy je sektor gastronomických zariadení, reštaurácií, kaviarní i pohostinstiev vo veľmi ťažkej situácii, mnohí prevádzkovatelia zvažujú, či má zmysel prezentovať sa formou reklamy napríklad na internete, v online médiách či na sociálnych sieťach.
Rozhovor so šéfkuchárom Rastislavom Miklovičom sa odohrával v historických priestoroch Art Hotela Kaštieľ v Tomášove. Bolo vidno, že svoju prácu miluje, že s ňou každodenne žije.
Med, delikatesa, pochutina, potravina i výživový a zdravotný doplnok. Práci so včelami sa Zdenka Grgulová venuje už takmer od narodenia. Keď rozpráva o výrobe medu a produktov s ním súvisiacich, oči jej žiaria šťastím a láskou. A to je hlavná ingrediencia všetkých jej medových zázrakov.
Na okraji rázovitej dedinky Zuberec, známej svojou krásnou prírodou a kultúrnym dedičstvom sa nachádza apartmánový dom Roháče. Svojim klientom ponúka prepojenie čarovnej atmosféry modernej horskej chaty.
Maďarsko, krajina termálnych prameňov, vynikajúceho jedla, temperamentného čardášu a ostrej barack pálenky. Termálne pramene sa nachádzajú na území celej krajiny, je ich viac ako 1300 a približne tristo z nich sa využíva na liečebné a relaxačné účely.