Na okraji rázovitej dedinky Zuberec, známej svojou krásnou prírodou a kultúrnym dedičstvom sa nachádza ubytovací komplex Apartmány Roháče. Svojim klientom ponúka prepojenie čarovnej atmosféry modernej horskej chaty v tichom areáli uprostred nedotknutej prírody. Z priestranných apartmánov a štúdií je krásny výhľad na panorámu roháčskych vrchov, spoločenská miestnosť s krbom láka k posedeniu a tunajšie wellness centrum je oázou pokoja a relaxu po aktívne strávenom dni v neďalekom okolí. O tom, čo všetko svojim klientom majitelia objektu ponúkajú, sme sa rozprávali s manželmi Zuzanou a Petrom Šiškovcami.

 

apartmany rohace zima

 

Na úvod nám prosím predstavte váš apartmánový dom. Koľko lôžok ponúka, a čo všetko je pre klientov v dome k dispozícii?

Náš apartmánový dom poskytuje celkovo 17 lôžok (10 stálych a 7 príležitostných) usporiadaných do štyroch komfortných štúdií a jedného apartmánu. Vďaka veľmi dobrej lôžkovej variabilite vieme poskytnúť vhodné podmienky nielen pre páry, ale aj menšie rodiny s deťmi, či celé partie. Atraktívna poloha mimo hlavnej zástavby a špičkové vybavenie nášho apartmánového domu robia naše ubytovanie vyhľadávané najmä ľuďmi, ktorí oceňujú vysoký komfort, kvalitné prevedenie izieb s plne vybavenou kuchynkou, a tiež pre tých, ktorí hľadajú miesto pre nerušený oddych či už s rodinou, alebo partnerom v tichom a bezpečnom prostredí.

 

apartmany rohace interier 4 apartmany rohace interier 1
apartmany rohace interier 3 apartmany rohace interier 2

 

K nadštandardnému vybaveniu možno zaradiť veľkú spoločenskú miestnosť, ktorú ocenia najmä partie, či väčšie rodiny s deťmi, plne vybavenú lyžiareň so stojanmi na lyže a vyhrievanými sušičmi na lyžiarky, kvalitné wifi pripojenie umožňujúce nielen sledovanie streamovacích služieb cez smart TV, ale taktiež komfortnú prácu z home office.

 

apartmany rohace sala krb

 

Pri poskytovaní služieb kladiete dôraz aj na bezpečnosť klientov vo viacerých ohľadoch.

Áno, nakoľko ochrana zdravia našich hostí je pre nás na prvom mieste, kladieme vysoký dôraz na hygienu a dokonalú čistotu. Dovolenku si tak u nás hostia môžu vychutnávať bez zbytočných obáv, ktoré prináša stále pretrvávajúca pandémia, a môžu si tak naplno vychutnávať oddych a spoločné chvíle s blízkymi. Areál nášho objektu je taktiež kompletne oplotený, poskytuje súkromné, bezplatné parkovisko a celý je chránený kamerovým systémom pre maximálny pocit bezpečia.

 

 apartmany rohace exterier 1

 

Pre koho je ubytovanie u vás vhodné?

Svojou veľkosťou a útulnosťou sú naše štúdiá a apartmán vhodné najmä pre páry a menšie rodinky. Najmä deti ocenia kvalitný a hustý trávnik, ktorý poskytuje ideálne podmienky na športové aktivity a v lete príjemne chladí. Samozrejmosťou sú detské preliezačky, ktoré vyčarujú úsmev na tvárach predovšetkým našim najmenším návštevníkom. Veľmi príjemným doplnkom areálu je taktiež záhradný altánok s kapacitou na sedenie pre cca 15 ľudí, vybavený murovaným grilom a pecou, poskytujúci všetko, čo potrebujete na prípravu chutného guľášu, či iných grilovaných dobrôt.

 

apartmany rohace ihrisko

 

Objekt je však možné si prenajať aj ako celok, a teda sa stal atraktívnym aj pre partie ľudí v počte cca 12-17 ľudí hľadajúce vyšší štandard vybavenia a uzavretý areál. Veľkou výhodou je taktiež plne vybavená a veľkorysá spoločenská miestnosť, ktorá ponúka možnosť stolovania pre cca 15-17 ľudí.

Okrem komfortne zariadených izieb máte pre hostí k dispozícii aj možnosť relaxácie vo vlastnom wellness centre. Čo je jeho súčasťou?

Naše privátne wellness centrum ponúka hosťom fínsku a infra saunu, vyhrievanú nerezovú kaďu s hydromasážnymi tryskami, odpočinkovú miestnosť s ležadlami a sprchový kút vhodný na ochladzovanie. Maximálny relax v plnom súkromí v našom wellness oceníte najmä po kvalitnej lyžovačke, či celodňovej turistike.

 

apartmany rohace virivka 1

apartmany rohace sauna 1

 

Benefitom vášho ubytovacieho zariadenia je jeho poloha. V zimných mesiacoch je to len pár metrov k lyžiarskemu vleku Janovky Ski Park a niekoľko kilometrov k ďalším známym lyžiarskym strediskám.

Presne tak, najbližšie lyžiarske stredisko - Janovky sa nachádza zhruba 500 metrov od nášho objektu a poskytuje kvalitnú lyžovačku na poctivo pripravenej zjazdovke najmä pre začínajúcich a stredne pokročilých lyžiarov. Samozrejmosťou je lyžiarska škôlka, servis a požičovňa lyží a možnosť občerstvenia v bufete. Pre náročnejších lyžiarov ponúka naše okolie stredisko Roháče-Spálená dolina, ktoré leží priamo pod roháčskymi vrchmi a je vzdialené cca 15 minút jazdy autom. Výhodou strediska je jeho severná orientácia, vďaka ktorej je možné si tu zalyžovať bežne aj v apríli. Okrem zjazdových lyžiarov si tu prídu na svoje aj skialpinisti, ktorí sa pri dobrej fyzickej zdatnosti vedia dostať až na samotné hrebene Roháčov.

Náš región nezabúda ani na bežeckých lyžiarov, ktorým ponúka cca 40 kilometrov upravených tratí. Pri dobrých snehových podmienkach vedie jedna priamo od brány nášho objektu. Ťahá sa niekoľko kilometrov lesmi, lúkami, napája sa na ďalšie trate a na bežkách vás takto privedie až k Ťatliakovmu plesu uprostred Roháčov v nadmorskej výške 1370 metrov nad morom.

Okrem aktivít v zimných mesiacoch je u vás čo robiť počas celého roka. Aké sú možnosti aktivít mimo zimných mesiacov?

Zuberec je veľmi atraktívnym miestom na aktívnu dovolenku aj v lete, predovšetkým vďaka možnosti pravej vysokohorskej turistiky v Roháčoch s najvyšším vrchom Baníkov s nadmorskou výškou 2178 metrov. Cyklisti vedia využiť viaceré či už asfaltové, alebo prírodné cyklotrasy, jedna z nich začína priamo pri našom objekte. Príjemné schladenie v horúcich dňoch ponúkajú Liptovská Mara, či Oravská priehrada, v dostupnosti sú taktiež viaceré akvaparky ako ten najbližší - Meander Park Oravice, krásne vybudované Chocholowskie Thermy v Poľsku, či už známe akvaparky ako Tatralandia, alebo Bešeňová. Únik od letných horúčav ponúka tiež nedávno sprístupnená Brestovská jaskyňa, v ktorej je možnosť zažiť aj trochu dobrodružstva.

Na svoje si ale prídu aj milovníci histórie a kultúrnych pamiatok, nemýlim sa?

Lokalita nášho ubytovania je predurčená aj na návštevy viacerých kultúrnych pamiatok. Asi najznámejšou je nádherné Múzeum oravskej dediny, ktoré má širokú expozíciu v prírode a je jedným z najvyhľadávanejších skanzenov na Slovensku. Nachádza sa len dva kilometre nad obcou Zuberec a je ideálnym miestom na strávenie príjemného popoludnia spomínajúc na život našich predkov bez technických výdobytkov dnešnej doby. V jeho tesnej blízkosti sa každoročne konajú aj veľmi známe Podroháčske folklórne slávnosti, ktoré sú krásnym zážitkom pre milovníkov folklóru a jeho prepojenia s prírodou. Oravský hrad, Drevený gotický kostol v Tvrdošíne, či známa socha Ježiša Krista s kalváriou v obci Klin sú ďalšie z početných zaujímavosti, ktoré sa oplatí navštíviť pre svoju jedinečnosť. Naši hostia majú na každej izbe pripraveného sprievodcu v písomnej forme, ktorý im pomôže ľahšie sa rozhodnúť, ktoré pamiatky, či zaujímavosti chcú počas pobytu u nás navštíviť.

Viac informácií: www.apartmanyrohace.sk