Segafredo ZanettiSR, popredný dodávateľ talianskej kávy pre gastronómiu a maloobchodnú sieť na Slovensku, reaguje na súčasné trendy na trhu a predstavuje novinku Segafredo Cold Brew Coffee pre segment HOREKA.
Slovensko nikdy nepatrilo k typicky kávovým krajinám, spotreba kávy však stále rastie a v posledných rokoch slovenský kávový trh zažíva významnú premenu. „Spotrebitelia sú náročnejší a za kvalitnú kávu sa neboja priplatiť si. Viac chodia do kaviarní, z ktorých si potom odnášajú návyky domov,“ hovorí Petra Knapová, marketingová manažérka Segafredo Zanetti.
Podobne ako iné odvetvia i segment kávy prechádza určitými trendmi a sezónnymi vplyvmi. Klasiky ako espresso či cappuccino samozrejme z ponuky kaviarní nikdy nezmiznú, k tomu sa ale v závislosti od aktuálnych trendov pridáva ponuka najrôznejších kávových špecialít. Pochopiteľne,že počas letnej sezóny je zvýšený dopyt po chladených kávových nápojoch. Hlavne v posledných rokoch sledujeme rastúci záujem zákazníkov o osviežujúcu kávu, ktorá neobsahuje pridaný cukor, zmrzlinu alebo šľahačku, čo boli ešte nedávno obvyklé znaky väčšiny ľadových káv, ktoré boli v ponuke kaviarní a reštaurácií.
Segafredo na tento záujem reaguje a prichádza na trh s novinkou v podobe osviežujúceho nápoja Segafredo Cold Brew Coffee. Ako názov napovedá, ide o kávu pripravovanú extrakciou za studena, ktorá prebieha až 12 hodín. Čakanie sa ale vyplatí. Výsledkom pomalej, dlhej extrakcie je výnimočne lahodná káva, pre ktorú je charakteristická sladká chuť s ovocnými a čokoládovými tónmi. Acidita takto pripraveného nápoja je výrazne nižšia, než pri klasickej príprave s použitím horúcej vody. Káva Cold Brew podávaná s niekoľkými kockami ľadu je dokonalým osviežením v parných dňoch, odkrývajúcim netušené chuťové polohy obľúbeného nápoja. Segafredo Cold Brew Coffee sa navyše skvele hodí na prípravu miešaných kávových nápojov ochutených sirupmi a ďalšími prímesami.
Segafredo Cold Brew Coffee by preto nemalo chýbať v letnej ponuke žiadnej kaviarne, ktorá chce svojim zákazníkom dopriať kvalitnú alternatívu k bežným ľadovým kávam. Možno ju dostať v praktických fľašiach uľahčujúcich spôsob skladovania i servírovania.
Spoločnosť Segafredo Zanetti SR bola medzi prvými priekopníkmi talianskeho espressa na Slovensku a v priebehu krátkej doby sa stala najväčším dovozcom a dodávateľom talianskej kávy pre reštaurácie,kaviarne a hotely. Na slovenskom trhu sa predáva káva Segafredo 21 rokov a ako dcérska spoločnosť pôsobí už 15. rok. Svojou aktívnou činnosťou a širokou ponukou talianskej profesionálnej kávovej technológie výrazne prispela k tomu, že sa talianske espresso a ďalšie talianske kávové špeciality natrvalo umiestnili v ponuke slovenských gastronomických prevádzkach na popredných miestach.
Text a foto: Segafredo Zanetti
Viac na: www.segafredo-zanetti.sk www.facebook.com/SegafredoSK