Mať doma v spálni kvalitnú posteľ, obľúbené obliečky a voňavú bielizeň je pre každého človeka samozrejmé. Ak ale ideme na noc mimo svojho domova, je náš oddych a regenerácia rovnako dôležitá. Napríklad na dovolenke môžeme v posteli stráviť o niečo viac času ako doma, nestresujeme sa pracovnými povinnosťami a chceme sa dobre vyspať a zrelaxovať.

 

spalna uvod

 

Majitelia a prevádzkovatelia hotelov, ktorých sme oslovili,  si túto potrebu kvalitného spánku uvedomujú a snažia sa, aby sa klienti v ich zariadeniach cítili pohodlne. 

 

Hotel Impozant Martin, Natália Solařová, sales and marketing manager:  "Nakoľko človek prespí tretinu svojho života, matrac je určite položka, na ktorej v našom hoteli nešetríme. Tak ako doma, aj v hoteli chce klient dostať len to najlepšie. Rozdiel je v tom, že doma si matrac vyberá človek presne pre seba, ktorý je mu pohodlný, naopak v hoteli musíte premýšľať komplexnejšie. Hotel počas celého roka navštívia hostia rôznych vekových kategórií, rôznych postáv a predstáv. Je teda pri výbere matracov aj posteľných obliečok potrebné myslieť na všetkých a spraviť si dôkladný prieskum ponuky, a tiež dať určite na rady a odporúčania hostí. Tie  je možné najefektívnejšie zistiť dotazníkmi pri pobyte klientov. Je potrebné zvážiť príjemnú tvrdosť, odolnosť, takisto čo najjednoduchšiu údržbu, keďže celú izbu je vždy po pobyte hostí  potrebné dôkladne vyčistiť."

 

Hotel Color Bratislava, Vladimír Korody, riaditeľ: "Pre človeka, ktorý príde do hotela je podľa mňa najdôležitejšie to, aby si oddýchol, aby sa dobre vyspal, aby sa prebudil odpočinutý a nie dolámaný a následne sa dobre naraňajkoval. U nás naozaj veľmi dbám na vynikajúci spánkový komfort, kvalitné matrace, či už gelové, penové, s rôznymi tvrdosťami, ale rovnako aj na obliečkový systém a celkový komfort spánku."

 

Hotel Sorea Trigan Štrbské Pleso, Zuzana Tokolyová, riaditeľka: "..... keď si predstavím hotelovú posteľ, vidím veľkú posteľ s pohodlným hrubým matracom a biele mäkké voňavé vankúše a paplóny. Kvalita matracov a posteľnej bielizne je v hoteli nesmierne dôležitá. Dbáme na účelovosť, dobu používania, ako aj komfort klientov. Gramáž tkaniny posteľnej bielizne musí spĺňať požiadavky kvality a hodnoty opotrebenia pri denno dennom používaní a čistení. Matrace musia byť kvalitné. My konkrétne oceňujeme pohodlie - čiže hrúbku, priedušné - stavbu tela matraca a  prešívané - aby nemenili tvar používaním, a v neposlednom rade je dôležitý vymeniteľný poťah."


Zbojnícky penzión Oravská Jasenica, Marián Šmiheľ, marketingový manažér: "Kvalita spánku je pre našich zákazníkov dôležitá a tak si pri výbere nechávame poradiť odborníkmi. V našom prípade sme využili celoeurópskeho výrobcu matracov a zároveň miestnu firmu Materasso, ktorá nám odporučila najvhodnejšiu posteľnú výbavu pre danú kategóriu a triedu. V našom prípade sa jedná o matrace standard pocket, ktorý má dlhodobú výdrž a odolnosť voči preležaniu. Aj to je dôvod prečo nespokojnosť ohľadom kvality spánku u našich hostí takmer vôbec neevidujeme.   

Zhovárala sa: Petra Adamcová

 

2 01