Či už ide klient do hotela na niekoľko dňovú dovolenku, pár dňovú pracovnú cestu alebo len na nevyhnutné prespanie, vždy ocení, ak mu hotel okrem strechy nad hlavou a čistého prostredia poskytne aj zopár maličkostí navyše. A netýka sa to len luxusných a 4 alebo 5 hviezdičkových hotelov.

 

hotelove izby vybavenie 6

 

Cestovateľský portál Trivago na základe štatistického prieskumu vytýčil nasledovných sedem skutočností, ktoré si hostia v hoteli všímajú a oceňujú.

Kvalitná posteľ

Základom kvalitného ubytovania je možnosť hosťa dobre sa vyspať, na kvalitnom matraci a dostatočne širokej, nevyležanej posteli. Bavlnená posteľná bielizeň v svetlých farbách a vankúše, ktoré majú naplnený a oblý tvar dotvárajú celkový dobrý dojem.

Osušky a obrovské uteráky

Použitie uteráka, ktorý vás po kúpeli alebo sprche dostatočne nezakryje, nie je príjemné. Zvlášť, ak ste v hotelovej izbe ubytovaní s kolegom, známym alebo vzdialenejším príbuzným. Hostia ocenia veľké, mäkké a voňavé uteráky, do ktorých sa dokážu zabaliť. Okrem toho viacero uterákov s rôznymi veľkosťami sú bonusom navyše. Hosť si vyberie uterák, ktorý mu vyhovuje a určite ho použije aj niekoľkokrát.

 

hotelove izby vybavenie 1

 

Toaletné potreby

V tejto chvíli nemáme na mysli mini produkty renomovaných značiek, ale overené domáce produkty v štandardných veľkostiach. Tie sú inštalované v držiaku pri sprche, umývadle alebo vani. Táto alternatíva je ekologickejšia ako malé produkty vo viacerých plastových nádobách a taktiež ich hostia môžu použiť podľa potreby za celý pobyt aj viac krát.

Voľné wifi pripojenie

Dnes už je takmer nevyhnutnosťou. Na kontrolu pracovných úloh, prácu priamo z hotela, ale aj na kontrolu a zaslanie pozdravu blízkym, ktorí momentálne nie sú v hoteli s nami, či na zdieľanie fotiek z dovolenky. S tým súvisí aj sledovanie aktuálneho diania, spravodajstva alebo obľúbených filmov či TV staníc. Heslo na pripojenie k zabezpečenej sieti klient dostane na recepcii hotela alebo ho má uvedené v dokumentoch na hotelovej izbe.

 

hotelove izby vybavenie 5

 

Bezplatné občerstvenie

Rýchlovarná kanvica, výber niekoľkých druhov čajov a káv, cukor, smotana a prípadne detská káva alebo kakao hotel neprivedú na mizinu a dávajú hosťovi pocit, že práve tu si klienta vedia hýčkať. Bonusom môže byť malá čokoláda na privítanie, alebo podľa dĺžky pobytu misa čerstvého ovocia. Samozrejmosťou by mala byť balená pitná voda, zvlášť v lokalitách, kde pitná voda nie je bežne k dispozícii. Niekto potrebuje čaj večer na dobrý spánok, iný zase skoro ráno kávu na správny štart do ďalšieho dňa.

 

hotelove izby vybavenie 3

 

Príjemná aróma priestorov

Nielen vstupná hala s recepciou, ale aj izby a spoločné priestory by mali byť dostatočne vetrané a s nevtieravou vôňou čistoty. V súčasnosti, v súvislosti s nevyhnutnou dezinfekciou prostredníctvom rôznych prípravkov alebo prostredníctvom ozónu sú hotely čistejšie a hygienickejšie ako kedykoľvek predtým. Existuje aj hotelový aroma marketing, ktorý hovorí o tom, ako by mali voňať priestory reštaurácií, wellness centra i ostatné priestory hotela. Pripomínajú však, že by malo ísť maximálne o tri rôzne druhy vôní v jednom hoteli, napríklad vôňa kávy v reštaurácii, vôňa mäty vo wellness centre a tretia vôňa podľa preferencií hotela v ostatných priestoroch.

 

hotelove izby vybavenie 4

 

Niečo navyše

Tu sa iniciatíve medze nekladú. Ste hotelom s vlastnou pekárňou? Ponúknite hosťom pri príchode sortiment domáceho pečiva. Môže to byť aj drink na uvítanie, voľná vstupenka na kávu a zákusok do hotelovej reštaurácie, fľaša vína na izbe prípadne váza s čerstvými kvetmi a osobným privítaním s menom hostí.

Prichádzajú k vám novomanželia, narodeninový oslávenec alebo manželia, ktorí oslávili výročie sobáša? Vyzdobte pre nich interiér izby, upgradujte objednanú izbu o level vyššie za rovnakú cenu.

Tieto maličkosti si hostia neuveriteľne všímajú, sú za ne vďační a nikdy to pri spätnom hodnotení hotela nezabudnú spomenúť a vyzdvihnúť. Taktiež sa do obľúbeného zariadenia radi vracajú.

Text: Petra Adamcová

Prečítajte si tiež: Chutná a kvalitná raňajková káva v hoteli

káva ranajky hotel kvalita kavomat kavovar