Už 33. sezónu vytvorili umelci z celého sveta na severe Švédska v mestečku Jukkasjärvi najväčší ľadový hotel. Každoročne v novom prevedení a s inými umeleckými dielami láka do svojich priestorov milovníkov zimy, ľadu a romantiky.

 

icehotel 1

 

Každoročne nový vzhľad hotela

Počas piatich mesiacov najtuhšej zimy sa hosťom ponúka ubytovanie v dvadsiatich štandardných ľadových izbách a pätnástich umelecky vyzdobených apartmánoch. Sú jedinečné, navrhnuté a ručne vyrezávané oslovenými umelcami z Nemecka, Veľkej Británie, USA, ale aj zo Slovenska.

 

icehotel 2

icehotel 3

 

Dočasná obradná sieň

Okrem ľadových izieb a apartmánov je zaujímavosťou ľadová obradná svadobná sieň. Miestnosť s kapacitou približne 35 až 40 osôb so stenami a stropom zo snehu dotvára oltár a lavice z prírodného ľadu. Jej pominuteľný charakter pridáva tu konaným sa obradom na senzácii. Po roztopení siene sa vyrieknutý sľub symbolicky javí ako ešte cennejší a významnejší.

 

icehotel 4

 

Odporúčaná dĺžka pobytu

Teplota vo vnútri hotela sa pohybuje na konštantnej úrovni -5 až -7 °C. Svojim hosťom hotel poskytuje expedičné spacie vaky, aby noc v ľadovej posteli bola pre každého zážitkom. Ideálne sa odporúča stráviť v ľadovej izbe jednu noc a ostatné noci v klasických vykurovaných miestnostiach hotela, ktorý je súčasťou tohto ľadového kráľovstva.

 

icehotel 5

 

Krása prírody pri polárnom kruhu

Prirodzeným benefitom pobytu v Icehoteli je okolité prostredie. Psie záprahy, lyžovanie, snežné skútre, ale aj rybolov alebo pozorovanie zvierat s polárnou žiarou len umocnia pocit dovolenky v rozprávke.

 

icehotel 6

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Icehotel Sweden