V srdci Slovenska, pod úpätím Nízkych Tatier - na Horehroní, sa nachádza rodinná destilérka vyrábajúca špičkové akostné destiláty, ktoré získali mnoho ocenení doma, ale čo je dôležitejšie – aj na medzinárodnej scéne.

 

saber distillery alkohol luxus kvalita tradicia ovocie destilaty 6

 

Spojením zodpovedného prístupu majiteľov ako aj zamestnancov liehovaru, výberu najkvalitnejších domácich surovín a samozrejme moderných technológií, vznikajú pod značkou SABER autentické nápoje s osobitým charakterom, ktoré inde nenájdete. Hlavnou myšlienkou Saber Distillery pri tvorbe produktov je nahliadať na každý výrobok ako na čisté plátno, ktoré sa vypĺňa práve vašimi zážitkami. Tak vznikajú momenty, ktoré sú výnimočné, a ktoré spájajú.

Zoznámte sa s niektorými z výnimočných destilátov, ktoré ocenia aj tí najnáročnejší konzumenti, a ktoré odporúčame práve tým, ktorí sa chcú zoznámiť s vrcholovými destilátmi v slovenskom gastro biznise:

Aróniový odrodový akostný destilát CONSTANTIN

Vyrábaný sto percentnou fermentáciou legendárnych plodov arónie odrody Nero. Intenzívny, neriedený a odležaný skvost so 62% obsahom alkoholu sa vyznačuje špecifickým chuťovým profilom, ktorému dominujú horkasté a zemité tóny v kombinácii s prvkami lesných bylín. Niektorí ju prirovnávajú k škótskym heavily peated whisky práve kvôli dominantným rašelinovým prvkom v závere.

 

saber distillery alkohol luxus kvalita tradicia ovocie destilaty 4.png

 

Marhuľový odrodový akostný destilát CONSTANTIN

Kto je priaznivcom pravého ovocného destilátu, môže si byť celkom istý, že marhuľový destilát Constantin splní všetky jeho nároky. Je vyrobený z kvalitných marhúľ odrody Roxana. Jemná harmonická chuť sa zrením rozvinie do bohatého buketu marhuľových tónov. Destilát je držiteľom ocenení Bartender Spirit Awards 2020 GOLD a prvého miesta v súťaži Spiritus Slovakia 2017. Možno ho tak zaradiť k TOP destilátom od slovenských výrobcov.

 

saber distillery alkohol luxus kvalita tradicia ovocie destilaty 9

 

Smrekovička - PALANTÍR

Smrekovička sa vyrába z deväťnásobne destilovaného neutrálneho obilného destilátu. Jej hlavnou ingredienciou sú mladé jarné smrekové výhonky, ktoré sa zberajú ručne. Aj z tohto dôvodu je jej produkcia ročne limitovaná. Horehronská Smrekovička je tiež držiteľom certifikátu Regionálny Produkt Horehronie a tohtoročného ocenenia Bartender Spirit Awards 2020 GOLD. Ide o jediný nápoj svojho druhu, ktorého receptúra je unikátna hlavne z perspektívy metabolických procesov, ktoré prebiehajú v samotnom ihličí práve počas jednotlivých krokov výrobného procesu.

 

saber distillery alkohol luxus kvalita tradicia ovocie destilaty 8

 

Lovec

Najnovším počinom rodinnej destilérky SABER je exkluzívny alkoholický nápoj cielený pre milovníkov ťažších drevitých, zamatových a tropických chutí ako sú vanilka, dub, orechy, kandizované ovocie. Hlavnou zložkou nápoja je obilný destilát s extraktmi ovocia a korenín. Jeho chuť je komplexná a vyzretá, no hlavne špecifická. Samotný nápoj sa veľmi príjemne vychutnáva. Dalo by sa povedať, že je takmer ideálny pre pánov.

 

saber distillery alkohol luxus kvalita tradicia ovocie destilaty 7

 

O tom, že v Saber Distillery vyrábajú naozaj kvalitatívne, dizajnovo a chuťovo výnimočné destiláty sme sa porozprávali priamo s majiteľkou destilérky Beátou Janštovou.

Vieme, že vaše produkty sú naozaj výnimočné. V tomto biznise je to však náročné a konkurencia je dravá. Ponúkate svojim klientom nejaký servis navyše?

Samozrejme, vážime si každého klienta a zákazníka. Základom našej internej metodiky Servis & Produkt je individuálny prístup. V súčasnosti je to už v podstate nevyhnutnosť. Spolupracovali sme už s viacerými firmami, ako Volvo, Bitunova, TatraVea ale aj lokálnymi podnikmi, ktorým sme personalizovali celé balenie. Vieme poskytnúť kompletný servis od spracovania požadovanej suroviny, cez návrh dizajnu, či dodanie balení. Kladieme veľký dôraz na to, aby sme ušetrili našim klientom čo najviac času a energie a vyhoveli ich požiadavkám v maximálnej možnej miere. S našou technológiou sme schopní spracovať akýkoľvek druh ovocia, či suroviny. Sme radi, že môžeme konštatovať, že máme takmer 100% spokojných zákazníkov. Práve preto, že kladieme nesmierny dôraz na kvalitu, synergický chod celého výrobného procesu a takzvaný vzájomný benefit – win win stratégiu. Práve naša posledná kolaborácia s významnými slovenskými hokejistami vyústila do raritného single grain london dry ginu, ktorý sme spoločnými silami len nedávno dostali do finále. Už čoskoro sa dostane na trh Granus Gin!

To nás veľmi teší. Ako vás môžu teda noví klienti kontaktovať?

Pokojne telefonicky alebo mailom. Snažíme sa na všetky požiadavky promptne reagovať. Chceme byť pre našich partnerov oporou, pretom im poskytujeme z našej strany pridanú hodnotu v podobe degustácií, vzoriek do predajní, pohárikov pre gastro balenia alebo dezinfekcie SAFE, ktorú taktiež vyrábame, zadarmo. Aj takto sme sa ich snažili podporiť v tomto náročnom období. Pre ľudí, ktorí nás sledujú na minReviu, facebooku alebo instagrame robíme rôzne súťaže. Jedna taká vianočná je práve v obehu.

Ak by ste mali teda vy osobne niečo odporučiť svojim zákazníkom, tak čo by to bolo?

Toto je veľmi náročná otázka, nakoľko každý máme špecifické preferencie. Ak by som to mala čo najkorektnejšie uviesť, tak pre gastro prevádzky by som určite odporučila naše Palantír tradičné ovocné destiláty v litrovom gastro balení, kde je pomer medzi cenou a kvalitou naozaj špičkový. Podniky tu majú vysokú rezervu na svoju maržu a destilát môžu stále predávať pre spotrebiteľa za veľmi zaujímavú cenu. Pokiaľ ide o darčekové predajne, tak tu by som išla skôr do tých luxusnejších, ako je CONSTANTIN Extra Exclucive Čučoriedkový destilát Special Varietal Vintage, balený v drevenej krabici vystlanej pravou teľacou kožou. Vychádza vo veľmi limitovaných zberateľských sériách. Osobnú preferenciu mám však v prospech nášho neutrálneho destilátu HUGAN 1265 – osobne za mňa najjemnejší a najhladší alkohol v takejto stupňovitosti. Ideálny do miešaných drinkov.

Viac informácií: www.saber.sk