Hotel Everest View sa nachádza v národnom parku Sagarmatha v Nepále, ktorý je na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Patrí medzi najvyššie položené hotely na svete. Jeho jedinečnosť okrem samotnej polohy vo vysokej nadmorskej výške 3880 metrov, je v 360° výhľade na okolité himalájske vrcholy i najvyšší vrch sveta Mont Everest.

 

hotel everest view uvod 1

 

Hotel disponuje dvanástimi izbami, ktoré ubytovaným poskytujú pohodlie a komfort. Každá izba má priestranný murovaný balkón, aby si hostia mohli vychutnať jedinečnú prírodnú scenériu v okolí. Okrem priestoru na posedenie, malej pracovne a kúpeľne s toaletou mysleli hotelieri aj na detaily. V spálni sú napríklad postele vybavené elektrickými vyhrievacími prikrývkami, samostatným kúrením a termoskou s teplým nápojom.

 

everest izba

 

Kuchyňa hotela Everest View sa pýši vyhlásenými kulinárskymi špecialitami a vynikajúcou kvalitou. V ponuke nájdete klasické a tradičné jedlá zo všetkých kútov sveta, ale aj špeciality ako filet mignon s čerstvou zeleninou alebo gastronomické lahôdky japonskej kuchyne.

 

everest ranajky

 

Cesta do hotela môže byť pre turistov a športovcov príjemnou výzvou. Z malej dedinky Lukla, ktorá je preslávená najmä nervy drásajúcou pristávacou dráhou pomedzi himalájske kopce, sa po prekonaní tisíc výškových metrov dostanete do hotela. Hotel vám samozrejme sprostredkuje lokálneho sprievodcu. Inou možnosťou návštevy hotela je priamy let vrtuľníkom. Ten hostí luxusne privezie až k hotelu a navyše vás podľa vášho želania môže vziať na vyhliadkový let priamo k Mont Everestu.

 

everest okolie 1

 

Text: Petra Adamcová
Foto: Hotel Everest View, Nepal