Komfort, ekológia a povznášajúci relax uprostred prírody bez nutnosti jej poškodenia boli hlavné myšlienky aktivity, ktorá sa po siedmych rokoch štúdií a príprav zhmotnila v jedinečnom udržateľnom hotelovom rezorte Treeful Treehouse Sustainable Resort.

 

treehouse 0

 

Jedinečné domčeky na stromoch sa nachádzajú niekoľko hodín jazdy od mesta Naha v severnej časti tropického japonského ostrova v okinavskej džungli. Domčeky na stromoch, ktoré predstavujú jednotlivé hotelové izby sú uhlíkovo negatívne a dokážu prežiť tajfúny a zemetrasenia.

Splnený sen otca a dcéry

Rezort je duchovným dieťaťom Mahy Kikugawa, ktorá študovala enviromentálne vedy. Letovisko bolo pôvodne snom jej otca, ktorý od mala túžil mať na strome svoj domček. Páčila sa mu taktiež myšlienka, že kvôli výstavbe hotela alebo domu je výborným nápadom miesto nie zbaviť už vyrastených a dospelých stromov, ale využiť ich tak, aby ani jeden z nich nemusel byť obmedzovaný v raste alebo vyrúbaný. Tak si otec s dcérou spoločne zhmotnili víziu podpory udržateľnosti a dôležitosť jej prepojenia s prírodou v kombinácii vytvorenia lákavého úniku pre ľudí a ich dovolenkové chvíle.

 

treehouse 2

 

Džungľa, vodopády i odľahlosť od rušných miest

Prírodné hotelové stredisko je postavené na brehu rieky Genka, kde neďaleké pôsobivé vodopády lákajú návštevníkov z Japonska i zo zahraničia. Prostredie je plné sviežich mangrovníkov, stromových papradí a viniča.

 

treehouse 7 1

 

AeroHouse

Treeful Resort má tri jedinečne navrhnuté domčeky na stromoch. Najluxusnejší z nich je AeroHouse, ktorý navrhli architekti Yasuhiro Koichi a Tadashi Murai. Jeho interiér sa riadi učením japonského zenu. Pohovka v tvare písmena L a veľká posteľ sú orientované na okná od podlahy až po strop. Jediná vec, ktorú je možné vidieť cez veľké sklo, je svieži tropický les a pomaly sa pohybujúca rieka. AeroHouse je plne vybavený pre dlhší pobyt. K dispozícii je kuchyňa, jedálenský priestor, pracovný kútik a kúpeľňa.

 

treehouse 1 treehouse 4

 

Špirálový dom

Druhý je magický špirálovitý domček s 360-stupňovým výhľadom, ktorý akoby vystupoval z rozprávkovej knihy pre lesné víly. Do domu vedie točité schodisko, ktoré ústí na rozľahlej terase. Vybavenie vilky je o niečo menej pompézne ako v Aero House, ale všetko kompenzujú krásne panoramatické výhľady, terasa s hojdacími sieťami a do detailov premyslené doplnky zaručujúce 100%-né pohodlie.

 

treehouse 5

 

Čajový domček

Tento najmenší domček na strome je navrhnutý na základe rešpektovania tradícií starých japonských čajovní. Jeho interiér je nadviazaním okolitej živej prírody, strom a rastliny prestupujú jeho vnútrom, je klimatizovaný, s podlahami s futónových rohoží.

 

treehouse 7 1

 

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Treeful Treehouse Hotel Resort