Užívať si tú chvíľu so šálkou kávy, objavovať nové chute a tešiť sa na ďalší zážitok s výberovou kávou. Pražiareň black. prináša do prípravy kávy jednoduchosť. Kvalitnú kávu si pripravíte kdekoľvek.

 

pražiareň black_výberová káva_drippin

 

Stačil jediný zážitok s kvalitnou výberovou kávou a kávový svet sa mu otočil naruby. Alexander Nagy je dnes skúsený barista, učiteľ baristických kurzov i porotca baristických súťaží u nás i v zahraničí. Neúnavný propagátor kávovej kultúry si presne pamätá na deň, ktorý ho posunul smerom ku konceptu skvelej kávy.

„V roku 2014 som ochutnal kávu, ktorá bola iná ako všetky, ktoré som dovtedy pil. Mala náznak kyselinky, ľahkosť a príjemnú sladkú dochuť. Stále som na ňu myslel a za pár mesiacov som káve úplne prepadol. Chcel som o nej vedieť všetko. Zistiť, ako by som aj ja mohol svojim zákazníkom priniesť zážitok z pitia kávy. Zážitok, ktorý napríklad mne otočil život naruby,“ vracia sa Alexander Nagy na začiatok príbehu svojho opojenia výberovou kávou.

Honbou za skvelou šálkou kávy sa zaoberá už ôsmy rok. Za ten čas vybudoval pražiareň black. a patrí medzi šťastlivcov, ktorých vášeň a zanietenie pre svoju prácu pretrváva i po rokoch. S tímom svojich kolegov prinášajú nové chute, príbehy a originalitu. Otvárajú dvere do sveta kávy, v ktorom je čerstvosť, kvalita, sezónnosť a osobitý prístup samozrejmosťou.

 

pražiareň black_výberová káva_drippin_alexander nagy

 

Alexander Nagy presviedča, že výnimočnú kávu si môže pripraviť hocikto aj bez baristických kurzov. Doma, na cestách, v kancelárii. A to bez zložitých zariadení, množstva pomôcok a nekonečného hľadania vhodnej hrúbky mletia.

„V blacku. sa už od roku 2017 snažíme výberovú kávu priblížiť čo najväčšiemu spektru ľudí. Zbaviť ju nálepky elitárstva a pomôcť našim zákazníkom pochopiť jej zmysel. Práve s dôrazom na túto ideu prichádza náš drippin. Vďaka nemu nepotrebujete drahú výbavu, ani tráviť čas komplikovanou prípravou. Stačí horúca voda a vaša obľúbená šálka. Skvelú kávu si pripravíte rýchlo, jednoducho a kdekoľvek,“ predstavuje produkt, ktorý uzrel svetlo sveta v Japonsku ešte v deväťdesiatych rokoch a aktuálne nachádza obľubu medzi kávičkármi po celej Európe.

 

pražiareň black_výberová káva_drippin_príroda

 

Kávičkárov fascinuje jeho jednoduchosť a zároveň schopnosť priniesť zážitok z kávy nielen v kaviarňach, ale kdekoľvek dostanete chuť na skvelú kávu a nemáte čas a ani príslušenstvo na prípravu filtrovanej kávy. Na šálku výbornej kávy potrebujete totiž iba drippin., v ktorom je 13 gramov kávy a 200 mililitrov horúcej vody. Odtrhnete zatavený spoj, filter prichytíte na svoju obľúbenú šálku alebo dekantér, zalejete a necháte stiecť.

„Kávy, ktoré sa v drippine. nachádzajú, pravidelne obmieňame, aby ste sa s jedným chuťovým profilom neunudili a mohli sa neustále tešiť na nový senzorický zážitok so svojou šálkou kávy,“ vysvetľuje majiteľ bratislavskej pražiarne black. s kaviarňou na Gorkého ulici.

Vyskúšajte drippin. aktuálne aj so zľavou

Drippin. a možnosti jeho využitia:
x ubytovacie zariadenia
x raňajkové bufety
x turistika a šport
x kancelárie

 

pražiareň black_výberová káva_drippin_kaviareň gorkého

pražiareň black_výberová káva_drippin_II

IMG 8473

pražiareň black_výberová káva_drippin_príroda

 

 

Text: BK
Foto: black.
Viac na: www.black.xyz, kontakt