Dnešná doba je rýchla a hektická. Nech máme na oslavu a obdarovávanie akýkoľvek dôvod, využime ho. Ukážme svojim blízkym, že sme si na nich spomenuli, hoci aj maličkosťou, ale najmä, venujme im svoj čas.

 

valentin tipy 2 laska vecera pobyt hotel masaz kupel

 

Neverím tomu, že by sa ktorákoľvek žena, dáma alebo slečna nepotešila peknému darčeku. Rovnako ocenia darčeky aj muži, veď darom preukazujeme, že sme si na obdarovaného spomenuli, a chceme mu urobiť radosť. V nasledujúcich riadkoch sme pre vás pripravili zopár tipov, ktoré sú na oslavu zamilovaných ako stvorené. A nejde prioritne o hmotné darčeky, ale skôr o pocit alebo zážitok, ktorý sa mnohokrát cení najviac a budeme na neho dlho spomínať.

 

Romantická večera

 

Krásne prestretý stôl, sviečky, tlmené svetlo a kulinárske špeciality. Reštaurácie už v týchto dňoch pripravujú špeciálne menu pre tohtoročný valentínsky večer. Romantické večere pozostávajú zväčša zo štyroch chodov a slávnostného prípitku. Aj tento rok sú ako predjedlo pripravované napríklad na jazyku sa rozplývajúce foie gras, jemné plátky duseného mäska s chrumkavou zeleninou a opečenou bagetkou. Polievka sa pripravuje zväčša krémová, vyznačujúca sa netradičnou a zaujímavou chuťou. Hlavné jedlá sa podnik od podniku líšia. Na stôl vám naservírujú gratinované mäsá so zaujímavými prílohami a omáčkami, rizoto, šalát alebo plnené huby, závitky i rolky. Pre milovníkov bezmäsitej stravy pripravia v každej dobrej reštaurácii na požiadanie vegetariánske menu. Večera je korunovaná sladkým dezertom.

 

valentin tipy 1 laska vecera pobyt hotel masaz kupel

 

Po večeri sa priam ponúka dlhá prechádzka vo februárovom chladnom vzduchu, pri jasnej oblohe pozorovanie hviezd, prípadná návšteva tanečného klubu alebo spoločné spomienky, zážitky a rozprávanie.

 

Wellness procedúry

 

Ako sme spomínali v úvode, život dnes je viac o zhone a strese. V práci, v sedavom zamestnaní a za počítačom trávime prevažnú časť dňa. Na cvičenie a relax až tak veľa času nezostáva, tak si ho doprajme aspoň výnimočne ako darček. Dnešné masážne salóny i hotelové wellness centrá ponúkajú širokú škálu procedúr, ktoré dokážu celkovo uvoľniť organizmus. A keďže by sa sviatok lásky mal osláviť vo dvojici, ideálne sú na tento večer procedúry, ktoré absolvujete spoločne. V ponuke sú rôzne vonné, bylinkové, čokoládové, relaxačné i senzuálne masáže. Treba vybrať tak, aby ste si obaja oddýchli a cítili sa pritom nanajvýš komfortne.

 

valentin tipy 4 laska vecera pobyt hotel masaz kupel

 

Kúpeľ, vírivka

 

Okrem rôznych aquacentier, kúpalísk alebo kúpeľov iste máte vo svojom meste malý penzión či hotel, kde sa nachádza vírivka, perličkový kúpeľ alebo malý relaxačný bazén. Tieto priestory môžete využiť v určitú hodinu aj separé len pre vás, samozrejme ak si rezervujete miesto včas. Vírivý kúpeľ v horúcej vode na streche hotela alebo v interiéri s výhľadom na okolie s pohárom šampanského v ruke je ako scéna vystrihnutá z romantického filmu.

 

valentin tipy 3 laska vecera pobyt hotel masaz kupel

 

Pobyt v hoteli

 

Tohtoročný Valentín pripadá na piatok, takže je to ideálny čas na strávenie predĺženého víkendu v niektorom z hotelov alebo penziónov. Lákajú vás hory, mestá alebo pobyt na relatívne odľahlom mieste? Slovensko je čarovná krajina, ktorá má okrem mora všetko. Ak budete dobre hľadať, určite nájdete to, čo je vám srdcu blízke. V hoteli môžete spojiť všetky zo zmienených aktivít, dobré jedlo, wellness procedúru i horúci kúpeľ a samozrejme vo dvojici.

 

valentin tipy 5 laska vecera pobyt hotel masaz kupel

 

Prekvapte svoju partnerku, svojho partnera pekným zážitkom a užite si ho spoločne.

Text: Petra Adamcová

 

Prečítajte si tiež: Výber manželskej postele, nepoľavujte zo svojich nárokov

postel