Do sviatku sv. Valentína zostáva ešte pár dní. Ak však chcete svoju lásku prekvapiť zážitkovým darčekom, je najvyšší čas zamyslieť sa, čím by ste jej urobili radosť.

 

valentin 1

 

Sviatok sv. Valentína je oslavou lásky, priateľstva a vzájomnej úcty. Dnes ho niektorí považujú predovšetkým za komerčný sviatok. Avšak, ak vďaka dňu zaľúbených strávime so svojim partnerom viac spoločného času, dokážeme vysloviť vyznanie, ku ktorému by sme sa inak neodvážili alebo urobíme radosť našim najbližším, kamarátom či kolegom, prečo by sme sviatok sv. Valentína odmietali.

 

valentin 3

 

Podľa štatistického prieskumu, ktorý minulý rok vykonala spoločnosť Picodi, na Slovensku oslavuje Valentína takmer 70% opýtaných. Najčastejšími darčekmi, ktoré si partneri a zamilovaní odovzdávajú, sú kvety a sladkosti. Prieskum však odhalil aj to, aké darčeky by si ženy a muži najviac želali. Asi nás neprekvapí večera v reštaurácií alebo romantický kúpeľ.

 

valentin 6

 

Ak chce muž požiadať o ruku svoju partnerku, veľmi často sa to stáva práve na sviatok sv. Valentína. Pobyt v hoteli, fľaša šampanského a zásnubný prsteň v nádhernej škatuľke. Pokľaknutie na koleno a slzy dojatia alebo výkriky radosti. Nie, nie je to scéna z amerického filmu, takéto na jednej strane dlho pripravované a na druhej strane spontánne prejavy lásky sa odohrávajú aj v našich hoteloch a reštauráciách.

 

valentin 5

 

Inými zážitkami, o ktorých sa vyjadrili respondenti v ankete, bolo aj zopár nehmotných vecí. Aj ženy aj muži túžia stráviť viac času so svojim partnerom. Vo vírivke, pri dobrom filme, alebo len tak - naozaj spolu pri pohári dobrého vína. Tak, skúste si tento rok aspoň počas valentínskeho večera vypnúť telefóny, tablety i notebooky, zapáľte si sviečku a či už budete v hoteli, reštaurácii alebo u seba v obývačke, urobte si čas len pre seba a svojho partnera. Rozprávajte sa a počúvajte sa navzájom. Bude to ten najkrajší darček, ktorý si môžete dať. A možno zistíte, že takto strávený večer si radi zopakujete kedykoľvek, nie len na Valentína.

 

valentin 2

 

Veľa lásky!

Text: Petra Adamcová
Foto: Pixabay

Prečítajte si tiež: Máte už pripravený darček na Valentína?

valentin tipy 4 laska vecera pobyt hotel masaz kupel