Hotel - miesto, kde zákazníkom poskytnú kvalitné, čisté a komfortné ubytovanie. A potom sú tu hotely, ktoré sa vymykajú bežnému štandardu a sú výnimočné napríklad svojou veľkosťou, polohou, výškou prípadne luxusným zariadením. My sme sa pozreli na viaceré hotely vo svete, ktoré sa pýšia niektorými NAJ.

 

naj hotely malý velký luxusný 0

 

Najmenší hotel na svete

Oficiálne má tento titul priznaný dánsky hotel v centre Kodane. Rozloha hotela a jedinej izby, ktorá ho tvorí je 12 metrov štvorcových. Domček kedysi patril obuvníkovi, ktorý býval nad svojou opravovňou. Domček dlhé roky chátral. Pred nedávnom otvorili na prízemí domu v bývalej opravovni obuvi miniatúrnu kaviareň, ktorá sa taktiež honosí titulom najmenšia kaviareň sveta. Nad ňou vybudovali hotelík s krásnou izbou a pohodlným zariadením. Každého hosťa v hoteli vítajú čerstvými kvetmi a čerstvým ovocím a fľašou kvalitného vína.

 

naj hotely malý velký luxusný 2

 

Najunikátnejší hotel

Na okraji jordánskej púšte majú záujemcovia možnosť ubytovať sa v prerobenom aute Volkswagen Beetle. Má pohodlnú posteľ pre dvoch a interiér zdobený ručne pletenými a háčkovanými dečkami. Jedna noc v aute - hoteli stojí približne 60 Eur. Tabuľa vedľa auta hovorí, že ide o najmenší hotel na svete, čo nie je úplne pravda, ale unikátnosť mu určite nechýba.

 

naj hotely malý velký luxusný 3

 

Najväčší hotel na svete

Hotel s osem tisíc izbami bol postavený v Saudskej Arábii. Bol vybudovaný predovšetkým pre potreby pútnikov, ktorí túto krajinu húfne navštevujú. Okrem svojej megalomanskej veľkosti sa pýši aj ďalšími naj. Na veži hotela sú najväčšie hodiny na svete, samotná veža je najvyššou hodinovou vežou na svete, spolu s najvyššou hotelovou vežou so 120 poschodiami.

 

naj hotely malý velký luxusný 1

 

Najsevernejšie položený hotel na svete

Hotel Radisson Blu Polar na Špicbergoch sa nachádza neďaleko mesta Logyearbyen. Poskytuje kompletné hotelové služby s reštauráciou, barom či hotelovou saunou. Jeho poloha ho predurčuje k pozvánke hostí na ničím nerušený relax s pohľadom na neďaleké fjordy a ľadové končiare blízkych hôr. Aktivity ako jazda psím záprahom, výlet na ľadovec, alebo plavbu loďou vám sprostredkujú priamo v hoteli.

 

naj hotely malý velký luxusný 4

 

Najvyšší hotel na svete

Dubaj, mesto, ktoré je hrdé na svoju výnimočnosť, unikátne stavby a čokoľvek odlišujúce sa, čím pozitívne šokujú a zapisujú sa do povedomia svojich návštevníkov. V Dubaji sa nachádza aj momentálne najvyšší hotel na svete, ktorý meria 356 metrov. Postavený bol v roku 2017 a otvorený o rok neskôr. Hotel disponuje 528 izbami na 75 poschodiach. Zaujímavosťou je rozľahlý bazén na streche hotela.

 

naj hotely malý velký luxusný 5

 

Najvyššie položený hotel na svete

V Hongkongu by ste našli hotel, ktorý sa nachádza na 102. až 118. poschodí budovy Interantional Commerce Centre. Hotel Ritz Carlton ponúka gurmánske zážitky v troch reštauráciách. Kúpeľné a wellnes centrum hotela je situované na 116. poschodí.

 

naj hotely malý velký luxusný 6

 

Najluxusnejší hotel na svete

A sme opäť v Dubaji. Hotel Burj Al Arab je najluxusnejším hotelom sveta aj podľa zápisu v Guinessovej knihe rekordov. Unikátny vzhľad hotela v tvare plachetnice dopĺňa vyšperkovaný interiér. A keď hovoríme vyšperkovaný, je to doslova. Zábradlia v hoteli sú pozlátené, detaily na stenách sú zdobené drahými kameňmi. Obrovská vírivka, závesná reštaurácia i pristávacia plocha pre heliktoptéry, to sú niektoré z vybavenia tohto sedemhviezdičkového hotela.

 

naj hotely malý velký luxusný 7

 

Text: Petra Adamcová

 

Prečítajte si tiež: Snový hotel na atole Tetiaora vo Francúzskej Polynézii

brando garden