Ovanie vás vôňa lahodnej čokolády zmiešaná s príjemnou kávovou arómou. Keď vstúpite do štýlovej čokoládovne ČokoČoko v centre Spišskej Novej Vsi, zaručene zajasajú všetky vaše zmysly. S citom zariadené priestory vtiahnu každého milovníka čokolády do sveta sladkých pôžitkov a výnimočných zážitkov.

 

Čokoládovňa ČokoČoko Spišská Nová Ves

 

V čokoládovni si môžete vychutnať rozmanitosť ručne vyrábaných praliniek, množstvo čokoládových figúrok, dezertov, zákuskov či dráže na báze belgickej čokolády.

Za kvalitu ručí majiteľka Dáša Staňová. V príprave praliniek a dezertov sa našla. Odtiaľ bol už len krok k tomu, aby si otvorila vlastnú kaviareň zameranú na produkty z čokolády. „Pri štúdiu v zahraničí a častom cestovaní po svete som sa dostala k tejto záľube zvaná čokoláda. Absolvovala som zopár kurzov a hneď som vedela, že týmto smerom povedú moje kroky. Túžila som mať malú kaviareň, kde si budem sama piecť a vyrábať pralinky ku káve a zrazu aj vďaka podpore mojej rodiny je z toho to čo vidíte,“ rozhovorila sa o príbehu čokoládovne.

Poukazuje na výnimočnú atmosféru, ktorú tu ľudia zažívajú. „Každý je prekvapený, ako sa dobre u nás cíti. Láka ich vôňa čokolády. Všetko sa navzájom snúbi. Je to samozrejme aj o ľuďoch, s ktorými pracujem a s ktorými tvoríme jeden tím,“ hovorí duša prevádzky s hrdosťou o svojom diele.

 

Čokoládovňa ČokoČoko Spišská Nová Ves_interiér

 

Do pozornosti dáva horúcu čokoládu vyrobenú z belgickej čokolády, ktorú zákazníci milujú. Tajomstvom horúcej čokolády je, že ju ničím nemiešajú, žiadnym mliekom smotanou či vodou. Je to čistá čokoláda. No do čokoládovne ČokoČoko sa chodí aj na ďalšie dobroty.

„Najobľúbenejšie sú aktuálne cheescaky, na tie chodia ľudia radi. Ponúkame tiež ovocné torty, francúzske dezerty, tartaletky Robíme aj na objednávku. Pralinky najviac chutia s karamelovou náplňou, ovocné, vyhľadávané sú pralinky s horkou čokoládou.“

Dáša Staňová si všíma trend záujmu o horkú čokoládu. V ich ponuke je minimálne 70-percentná čokoláda. „Kvalitná horká čokoláda je zdraviu prospešná, lebo obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ktoré chránia organizmus, tlmia starnutie, znižujú krvný tlak, znižujú riziko infarktu i stres. Pralinky, ktoré su momentálne asi najviac v trende, su tie, čo krásne vyzerajú a potom mliečne s karamelovými a ovocnými plnkami, no čoraz častejšie začali zákazníci vyhľadávať horkú čokoládu a výrobky z nej. Kvalitná horká 70-percentná čokoláda  je častou neresťou aj cukrovkérov, preto si u nás často dovolia zhrešiť.“

 

Čokoládovňa ČokoČoko Spišská Nová Ves_zákusky

 

Zaujímavosťou je, že v čokoládovni vedia vytvoriť fotky na káve, takzvané selfieccino. Okrem toho požičiavajú na rodinné či firemné podujatia čokoládovú fontánu, vytvárajú candy bary a organizujú aj kurzy pečenia a výroby praliniek. „Kto sa chce naučiť robiť francúzske dezerty ako aj pralinky, môže sa prihlásiť u nás na kurz. Teraz najbližšie budeme mať pečenie vianočných perníkov pre deti,“ pozýva Dáša Staňová. 

Prezradila, že v roku 2023 majú v pláne otvorenie ďalšej čokoládovne v Levoči.

 

Čokoládovňa ČokoČoko Spišská Nová Ves_Dáša Staňová

Čokoládovňa ČokoČoko Spišská Nová Ves_atmosféra

Čokoládovňa ČokoČoko Spišská Nová Ves_destký kútik

 

Text: BK
Foto: Čokoládovňa ČokoČoko
Viac na: cokoladovnacokocoko.sk