Na kúsku krásnej prírody, v talianskej oblasti Monferrato, kde rastú vzácne hľuzovky, pestujú sa vynikajúce hrozná a vyrábajú najdelikátnejšie vína bol postavený hotel, ktorý sa vymyká ostatným stavbám svojim skleneným dizajnom i kvalitou poskytovaných služieb.

 

skleneny dom taliansko 1

 

Autorom architektonického návrhu je Pier Lissoni. Hlavnú myšlienku stavby približuje takto: "Pri vytváraní projektu som sledoval, aby som skombinoval prírodu, udržateľnosť, dizajn i technológiu. Tento hotel poskytuje rovnaký komfort ako iné hotely päťhviezdičkovej kategorizácie."

 

skleneny dom taliansko 2

 

70 metrov štvorcových, kde technológia a dizajn koexistujú v harmónii, počnúc svetelným systémom navrhnutým a upraveným spoločnosťou Nemo a jedinečným štýlom nábytku Cassina, až po inovatívnu technológiu fotovoltaického systému s technológiou TESLA Powerwalls a zelenou energiou spoločnosti Wekiwi.

 

skleneny dom taliansko 3

skleneny dom taliansko 0

 

Sklenený dom Dream and Charme ponúka všetko pohodlie, ktoré prekračuje rámec bežnej hotelovej izby. Okrem obývacieho priestoru zariadeného v talianskom štýle De Padova je hosťom k dispozícii plne vybavená kuchyňa. K hotelu patrí záhrada s rozlohou 2 000 metrov štvorcových, ktorú navrhlo renomované talianske štúdio AG&P, s ekologickou vonkajšou podlahou a pôsobivým záhradným nábytkom.

 

skleneny dom taliansko 4

 

Záhrada je osvetlená LED svetlami, ktoré vytvárajú čarovnú a romantickú atmosféru a prispievajú k symbióze interiéru a exteriéru. Hotelové kúpele ponúkajú kúpeľ v tradičnom tureckom hammame s chromoterapiou, saunu na rozmaznávanie hostí a vonkajšiu vírivku.

 

skleneny dom taliansko 5

 

Prvý taliansky sklenený hotel je inšpirovaný majstrovským dielom architekta Philipa Johnsona v New Canaan v štáte Connecticut. Konštrukcia bola vyrobená z krištáľu, ocele a železobetónu a postavená na základe udržateľnosti s cieľom minimalizovať dopady na územie a zapojiť miestnu komunitu do dlhodobého environmentálneho a sociálneho prístupu.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Hotel Glass House Dream and Charme