Patrí nielen k najstarším pamiatkam starobylého mestečka Svätý Jur, ale zároveň je aj významnou súčasťou jeho viac ako 700-ročnej vinohradníckej tradície. Kaštieľ Pálffy v súčasnosti dolaďuje posledné kontúry, aby jeho impozantné historické priestory mohli pulzovať spoločenským životom. Po mnohých rokoch konečne docenia jeho historickú hodnotu.

 

kastiel palfy 3

 Foto: Elegantný Salónik Habsburgovcov poskytne priestory gurmánskym zážitkom, ktoré poznáte z Hotela Lomnica

Kaštieľ prešiel počas dlhej histórie rukami viacerých majiteľov. Niektorí z nich v ňom zanechali hlboké stopy, ktoré sa vpísali nielen do jeho podoby, ale najmä do jeho príbehu. Podľa stavebno-historických výskumov pochádzajú základy kaštieľa pravdepodobne už z prvej polovice 13. storočia, teda samotných počiatkov mestečka Svätý Jur.

Takmer zabudnutá krása opäť ožíva

Renesančný kaštieľ sa opäť stáva pýchou mestečka Svätý Jur a okrem svojej krásnej siluety, ktorá dáva Svätému Juru jedinečný ráz, prináša do súčasnosti i kus vinárskej histórie a tradície pálffyovských vínnych pivníc. Tieto pivnice ukrývajú stáročia poctivej vinárskej práce a umenia, ktoré dnes zúročuje vinárstvo VIAJUR.

 

kastiel palfy 1

 Foto: Historické pivnice Kaštieľa Pálffy, v ktorých sídli vinárstvo VIAJUR

Podmanivé historické priestory a kulinárske umenie

Od komorných obchodných stretnutí po veľkolepé firemné akcie a eventy s kapacitou až do 800 hostí. Priestory Kaštieľa Pálffy vyhovejú najnáročnejším požiadavkám. Vďaka jeho genius loci, profesionálnej organizácii a kreativite vznikajú zážitky na mieru nielen pre účastníkov, ale aj pre organizátorov. Kaštieľ Pálffy je najnovším projektom, ktorý patrí do rodiny úspešne etablovaných značiek v oblasti slovenskej gastronómie a hospitality ako Hotel Lomnica, Selaví či vinárstvo VIAJUR. Váš event získa vďaka ich synergii punc prvotriedneho kulinárskeho zážitku.

 

kastiel palfy 2

Foto: Aktuálna podoba Sály pro rege et patria

  • Elegantné priestory kaštieľa zo 16. storočia sú rekonštruované s dôrazom na zachovanie historickej hodnoty. Poskytujú vysokú kvalitu a funkčnosť.
  • Bezprostredná blízkosť k hlavnému mestu; len 15 km od Bratislavy a Letiska M. R. Štefánika.
  • S kapacitou do 400 osôb v interiéri a až do 800 osôb v exteriéri.
  • Vysoká úroveň služieb a gastronómie, ktorou je známy sesterský projekt Hotel Lomnica.

 Kaštieľ Pálffy sa stane domovom kulinárskych zážitkov

Ponorte sa do sveta chutí, ktorý ponúka kuchyňu bohatú na rakúsko-uhorskú kultúru a špeciality s espritom modernosti a fine diningu. Už čoskoro si budete môcť vychutnať vynikajúce gurmánske špeciality a atmosféru, ktorú zažívali členovia rodu Habsburgovcov či Pálffyovcov. Ochutnajte tradičnú kuchyňu v Hostinci Palatín alebo súzvuk extravagantných kulinárskych kombinácií v modernom šate v Salóniku Habsburgovcov.

Zážitok z priestoru a chutí

Noblesa a elegancia interiéru inšpirovaná 18. storočím a portréty členov dynastie Habsburgovcov dokonale ladia s rakúsko-uhorskou kuchyňou.

Budúcnosť Kaštieľa Pálffy môžete svojím príbehom naplniť i vy

Zapíšte míľnik vašej lásky do histórie Kaštieľa Pálffy. Nenechajte počas svojho veľkého dňa nič na náhodu a vložte svoju dôveru a očakávania do rúk profesionálov v oblasti gastronómie, špičkového servisu. Symbióza kulinárskeho majstrovstva a umenia organizácie zaručí váš nezabudnuteľný deň D.

Predpokladaný termín otvorenia je júl 2021. Všetky aktuálne informácie nájdete na sociálnych sieťach @kastielpalffy a na webovej stránke www.kastielpalffy.sk