Špičkové služby a prvotriedny kulinársky zážitok. Cateringová spoločnosť Harmónia chuti ide do každej akcie naplno. Každá je originálna, špeciálna a pripravená na mieru. Svadby, oslavy, rodinné stretnutia v domácom prostredí. Skvelé jedlo a tisíc drobností podčiarkne každé podujatie tak, aby hosť odchádzal plný dojmov, nabitý pozitívnou energiou a so zážitkami, ktoré mu zostanú v pamäti navždy.
Cateringovú spoločnosť Harmónia chuti založil Andrej Smržík z lásky k dobrému jedlu a s myšlienkou robiť pohostenie netradične aj na Orave. Kým sa jeho sen naplnil, prešiel kľukatou cestou. Po návrate zo Švajčiarska sa rozhodol zúročiť svoje skúsenosti a otvoriť si reštauráciu.
„Dovtedy som pracoval iba ako čašník v troj a štvorhviezdičkových hoteloch, čo ma naučilo zodpovednosti, pracovitosti a hlavne pracovať na detailoch, na ktorých si dávam stále záležať. Kuchyňa ma vždy lákala viacej a pri otvorení reštaurácie som cítil, že sa chcem venovať kuchyni, že tu je šanca sa to naučiť. Keď si spomeniem na svoje prvé menu, vždy sa pousmejem,“ vracia sa Andrej k začiatkom.
Partii sa začalo dariť. Z pätnástich denných menu to vytiahli na 150 až 200 obedov a stále to stúpalo. No keď majiteľ budovy, v ktorej reštaurácia sídlila, videl ich úspech, zdvihol nájom a to reštauráciu položilo. Našťastie to nebol koniec príbehu, ale zlom, ktorý Andreja posunul podstatne ďalej a potvrdil jeho smerovanie ku kvalitnej gastronómii.
Propagátor kvalitného jedla z prvotriednych surovín založil cateringovú spoločnosť Harmónia chuti, no začiatok nevypálil podľa predstáv a objednávky neboli skoro žiadne. „Žiadna kuchyňa, varilo sa iba s sálach a v malej kuchynke doma s jedným šporákom, ktorý som si zobral z prevádzky reštaurácie. Po roku som v nových priestoroch z kaviarne spravil Bistro Bar Marina, ktorá mala koncept iba burger a pivo. Avšak po víkendoch som si chodil privyrábať do inej cateringovej spoločnosti, ktorým vďačím za veľa posunutých zákaziek, a s ktorou si doteraz pomáhame. Dnes už prevádzkujem kuchyňu o rozlohe 120 m2 a rok čo rok je nám to málo,“ pochválil sa Andrej Smržík úspechom konceptu Harmónia chuti.
Catering pôsobí v oravskom regióne. Každú pripravovanú akciu berú veľmi vážne a zákazníkom chcú vždy vyhovieť v každom smere. „Snažíme sa mať priateľský prístup, odbremeniť zákazníka od maličkosti, na ktoré nemusí myslieť. Jedlo sa snažíme robiť jednoducho, pekne, i keď veľa zákazníkov si potrpí stále na klasiku.“
Svoje služby každoročne obohacujú o zaujímavé novinky ako je kávový catering, miešané drinky, dávkovanie čokolády či grilovanie. Odpoveď nie neexistuje ani keď si zákazník žiada niečo nad rámec jedla a nápojov. „Najlepšie je, keď zákazník povie, že chce robiť záhradnú párty a k jedlu sa pridruží prenájom stanov, pivných setov, inventáru, prestretie, obsluha, čapovanie remeselných pív z rôznych kútov Slovenska, popcorn pre deti, ale dokonca aj grilovanie pred hosťom,“ vymenúva Andrej Smržík.
Ich špecialitou sú burgre, ktoré si ľudia obľúbili na Orave i ďaleko za jej hranicami. Tie negrilujú iba vo svojom podniku Bistro bar Marina v Námestove, ktorý sa špecializuje na streetfoodové jedlá a remeselné pivo, ale radi ich pripravia aj na firemných akciách, dokonca i na svadbách a rôznych eventoch.
Text: BK
Foto: Harmónia chuti
Viac na: harmoniachuticatering.sk