Malé Španielsko v Piešťanoch so všetkým, čo k tomu patrí. Vrúcna atmosféra rodinného podniku, stretnutia pri tých najlepších kúskoch španielskej gastronómie a nápoje, ktoré evokujú slnkom zaliate Španielsko.

 

Bodega Latina Tapas & Pintxos Bar_Španielsko_Piešťany

 

Bodega Latina Tapas & Pintxos Bar koncentruje to najlepšie zo Španielska na jednom mieste. Za bistrom v Piešťanoch stojí rodina, ktorá si zaumienila priniesť do sveta slovenskej gastronómie niečo nové a kvalitné.

Lahodná španielska šunka jamón vyrobená tradičnými metódami zrenia a sušenia na čerstvom vzduchu bez pridania akýchkoľvek aditív a konzervantov, chorizo z najkvalitnejšieho mäsa, ovčie a kozie syry ochutené na desiatky spôsobov, či lahodné víno z preslávených viníc v oblasti Rioja, či Jerez de la Frontera.

Z týchto poctivých delikates pripravia hosťom v príjemnom podniku tapas - malý predkrm tvorený kúskami mäsa, syra, morskými plodmi, ale i olivami a  ančovičkami.

Majiteľka podniku Natália Valois poukazuje na to, že pri vytváraní tapas sa riadia vlastnou kreativitou. „Dôležité je, aby tapas obsahoval pestrý výber toho najlepšieho zo syrov, mäsových špecialít, či iných dobrôt. Tapas sú vynikajúcim riešením ľahkého obeda, či večere, ale aj výborného občerstvenia na rodinnej, či firemnej oslave, posedení, či spestrením routových stolov na svadbe, firemnom večierku. Sú tiež dobrým riešením niečoho dobrého na zahryznutie len tak pri sledovaní dobrého filmu, či napínavého športového prenosu,“ naznačuje Natália Valois, že farbami, chuťami a vôňami hrajúci čerstvý tapas pripravia nielen na akúkoľvek rodinnú, či firemnú akciu, ale privezú aj domov priamo k dverám.

 

Bodega Latina Tapas & Pintxos Bar_Španielsko_Piešťany_sangria

 

Na tanieri tak dostanú milovníci jedla kúsok z viacerých regiónov Španielska, napríklad z oblasti Navarra, Extremadura, Aragón, Sevilla, Valencia, Barcelona, Kanárske ostrovy. Duša španielskeho bistra je hrdá na kvalitu pokrmov, z ktorých zostavujú tapasy. „Môžeme s hrdosťou povedať, že sa nám podarilo nadviazať spoluprácu s mnohými španielskymi farmami, väčšinou ide o tradičné rodinné podniky, ktoré sa zameriavajú na kvalitu, nie na kvantitu, ich výroba je štandardne v bio kvalite, ocenená tými najvyššími hodnoteniami,“ ručí za kvalitu jedla Natália.

 Bodega Latina Tapas & Pintxos Bar_tapas

 

Do pozornosti dáva aj pintxos - jednohubky so syrom, sušenou šunkou, zeleninou, s olivami, s mäsovými nátierkami, s mušľami, sardinkami, či s pikantnými nátierkami.

„Z nápojov je u nás treba ochutnať víno. Ponúkame vína z viníc v Chile, Argentíne, Španielsku, ale aj v Portugalsku. V ponuke máme aj typický španielsky drink- sangriu - a tiež španielske pivo – Estrella. Okrem toho si u nás môžete dať niektorý z našich vynikajúcich miešaných drinkov, ktoré sú dielom našej internej odborníčky na miešané nápoje. V zimnom období odporúčame ochutnať našu horúcu čokoládu, ktorú robíme zo skutočnej, kvalitnej kolumbijskej čokolády,“ vyzdvihuje pestrú ponuku Bodega Latina Tapas & Pintxos Baru.

Zo štýlového bistra v Piešťanoch určite neodídete naprázdno. S citom vyberané kvalitné delikatesy si môžete odniesť aj domov. V podniku je malý obchodík, v ktorom vám nakrájajú skvelý syr, či sušenú a šunku. Objednať sa dá aj z domu. Všetky dobroty a nápoje sú aj v eshope. „Veľa našich zákazníkov k nám prichádza zo vzdialených miest, napríklad z Prešova, ale aj z Prahy, Brna, či iných miest a práve pre týchto zákazníkov je online shop riešením, aby mohli dostať až domov produkty, na ktoré si u nás napríklad počas pobytu v Piešťanoch zvykli, či ktoré si obľúbili,“ uzavrela Natália Valois.

 

Bodega Latina Tapas & Pintxos Bar_Španielsko_Piešťany_pintxos

Bodega Latina Tapas & Pintxos Bar_Španielsko_Piešťany

D36071B3 3489 4803 BB85 2554B0C4DD11

 

Text: BK
Foto: Bodega Latina Tapas & Pintxos Bar
Viac na: www.bodegalatina.sk, tapassohp.sk