Profesionalita, nadštandardné služby a záruka spokojnosti. Práve to sú hlavné prvky, ktoré Business Hotel Astrum Laus**** prináša hosťom prichádzajúcim do srdca Tekova. Hotel sa okamžite po otvorení v roku 2010 stal hlavnou zastávkou pre business klientelu v meste Levice a týmto prívlastkom sa hrdo pýši aj po jubilejných 10 rokoch svojho fungovania. Práve 25. októbra 2020 načne najobľúbenejší hotel v Leviciach druhú dekádu svojej existencie.

 

Hotel Astrum Laus_celkový pohľad

 

Jedna z pých najužšieho centra mesta Levice dostala názov z latinčiny, ktorý v preklade znamená „chvála hviezdy“. Náväznosť názvu hotela je spätá s názvom ulice na ktorej sídli – ulica Pavla Országha Hviezdoslava.

Hotel priniesol do mesta širokú paletu služieb, ktoré dovtedy v meste chýbali. Na svoje si vďaka hotelu prišla najmä neustále sa rozširujúca business klientela vychádzajúca z rozširovania priemyselného parku Géňa či blízkosti jadrových elektrární Mochovce.

Kongresové miestnosti s celkovou kapacitou až do 400 osôb umožňovali v meste organizovať kongresy, školenia či semináre v rozsahu a kvalite v akých to dovtedy nebolo možné. Kongresové miestnosti sú pýchou hotela až dodnes a počas 10 rokov si prešli niekoľkými modernizáciami (naposledy vroku 2019) aby vždy spĺňali aj tie najnáročnejšie požiadavky klientov.

 

3Hotel Astrum Laus_kongresová miestnosť

 

Necelé tri mesiace po otvorení sprístupnil hotel prevádzky wellness a fitness centra. Wellness centrum ponúkalo možnosť relaxu a oddychu Komplexnosť hotela sa tak posunula na skutočne vysokú úroveň. Hoteloví hostia ako aj zákazníci prevádzok mali k dispozícii možnosť ubytovania na vysokej úrovni, gastronomické zážitky v reštaurácii, vynikajúcu kávu a drinky v príjemnej atmosfére kaviarne a lobby baru, možnosť zacvičiť si ako aj zrelaxovať a to všetko pod jednou strechou. Pod strechou Business Hotela Astrum Laus****.

Hotel sa však nestal iba business centrom mesta. Variabilné kongresové sály prepojiteľné s priestorom reštaurácie umožňovali organizáciu ako obchodných tak aj kultúrnych a spoločenských udalostí. Koncerty, večierky a kultúrne podujatia sa stali neodmysliteľnou súčasťou hotela.

 

Hotel Astrum Laus_reštaurácia

 

Milovníci hudby mali možnosť vychutnať si koncerty známych osobností slovenskej a českej hudobnej scény ako sú napr. I.M.T. Smile, Desmod, No Name, Michal David, Zuzana Smatanová, Tublatanka, Peter Lipa, Mária Čírová, Robo Opatovský, Peter Cmorík, Tomáš Klus či Richard Rikkon.

Špeciálnu a veľmi obľúbenú kategóriu spoločenských udalostí však tvorili a naďalej tvoria najmä povestné Live Cooking Show. Aj v tomto prípade sa hotel môže pochváliť veľmi silnou zostavou známych šéfkuchárov ako sú Vojto Arzt, Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Gabriel Kocák, Michal Konrád, Martin Záhumenský či Dávid Hrivňák.

 

Hotel Astrum Laus_hotelová izba

 

Tradícia najchutnejších podujatí začala už po necelom roku od otvorenia hotela, pričom úplne prvá „lajvka“ sa konala 6.9.2011, symbolicky s vtedajším šéfkuchárom a dnešným generálnym riaditeľom hotela Jurajom Struhárom. Z množstva tematických live cooking show v ľuďoch zarezonovala najmä show s názvom Trilógia, ktorej pokračovanie by malo byť oslavou 10 úspešných rokov fungovania hotela.

Pri spoločenských udalostiach nemôžeme zabudnúť ani na tradičný reprezentačný ples, ktorý v roku 2020 napísal už svoju deviatu kapitolu. Obľúbený tradičný ples moderovali známe mená ako Adela Banášová, Milan „Junior“ Zimnýkoval, Vlado Voštinár, Dagmar „Didiana“ Dianová či Veronika Paulovičová. Reprezentačné plesy sa organizovali nielen v tradičnej elegantnej „plesovej“ forme ale aj v podobe „Noc vo vegas“, či „Black Tie Party“.

 

Hotel Astrum Laus_celkový pohľad_II

 

Text a Foto: Hotel Astrum Laus

Viac na: www.astrumlaus.sk