Cestovné kancelárie v týchto dňoch predstavujú svoju ponuku letných pobytových a poznávacích zájazdov pre nadchádzajúcu sezónu. Kúpiť si letnú dovolenku v priebehu zimných mesiacov sa označuje ako ponuka FIRST MINUTE alebo FIRST MOMENT. Pre koho sú first minute ponuky vhodné a aké sú ich výhody sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

 

first moment uvod

 

Pri first minute ponukách máte k dispozícii veľký výber destinácií, hotelov, typov izieb i termínov. Kúpiť si dovolenku v predstihu je ideálne pre rodiny so školopovinnými deťmi, kedy je vycestovanie v lete možné v najviac frekventovaných mesiacoch júl a august. Ďalej pre páry, ktoré majú fixne stanovený termín letnej dovolenky, viac členné rodiny alebo skupiny priateľov, ktoré chcú bývať v rámci jedného hotela, alebo pre ľudí, ktorí majú radi istotu, chcú sa vrátiť na rovnaké miesto, do konkrétneho hotela alebo krajiny.

 

first minute 2

 

V ponuke first moment si bez problémov môžete okrem klasických izieb zvoliť aj rodinné izby alebo apartmány. Rozhodnúť sa môžete pre izbu s výhľadom na more, izbu s balkónom, kuchynkou alebo si vybrať orientáciu izby do pokojnej časti hotela. Niekomu vyhovuje hotel s bazénmi, detským ihriskom, tenisovými kurtami, s konkrétnou vzdialenosťou od mora a centra mesta. A práve to je benefit first minute ponúk, vzhľadom na ich širokú škálu nemusíte robiť kompromisy.

 

first minute 3

 

Čo sa týka ceny, práve pobyty uprostred prázdnin patria medzi najdrahšie. First minute ponuka vám poskytne zľavu, akú v konkrétnom hoteli pri rovnakých požiadavkách pri last minute pobytoch nemusíte dosiahnuť. Zľava môže byť vyjadrená v percentách z celkovej ceny zájazdu, ale môže napríklad poskytovať možnosť cestovať s jedným alebo viacerými deťmi zdarma. Zájazd alebo pobyt pri kúpe nemusíte uhradiť v plnej cene, stačí stanovená záloha a zostatok ceny platíte postupne alebo pred nástupom na dovolenku do určeného termínu.

 

first minute 1

 

Ak máte radi istotu a pocit, že viete vopred kam pocestujete, a keď si môžete doma pokojne naštudovať a naplánovať zaujímavé výlety z miesta vašej dovolenky. Navyše máte čas na nákup plážovej výbavy a ostatných dovolenkových nevyhnutností.

Text: Petra Adamcová
Foto: Pixabay

 

Prečítajte si tiež: Túžite po nevšednom zážitku? Tieto hotely vám ho ponúknu

zvlastne hotely ekokemp chile