Hotel už dávno nie je len miestom, kde prespíme počas služobných ciest či nevyhnutných presunov. Je to najmä priestor, kde si chceme zopár dní len tak oddýchnuť, načerpať nové sily a nechať sa hýčkať.

 

hotel cavo tagoo 3

  Foto: Hotel Cavo Tagoo Mykonos

Hotely s vynikajúcimi službami častokrát ponúkajú klientom navyše aj iné benefity. V prípade hotela Cavo Tagoo na gréckom ostrove Mykonos je to stelesnenie dovolenky v jaskynnom raji s dychberúcim výhľadom na záliv Egejského mora pod skalami, vlastnými izbovými vírivkami, bazénmi a vyberanou gastronómiou.

 

hotel cavo tagoo 1

  Foto: Hotel Cavo Tagoo Mykonos

Tento dnes 5 hviezdičkový hotel nachádzajúci sa na okraji mesta Mykonos bol postavený v roku 1983 na mieste starého kameňolomu. Čo sa mnohým mohlo zdať na prvý dojem ako nevýhoda, je architektonickým uchopením stavby už niekoľko desaťročí absolútnou konkurenčnou výhodou.

Dizajn skalnatého pobrežia s výhľadom na tyrkysové more

Architektúra hotela sa nesie v uctení si ostrovnej estetiky a mykénskej architektúry. Dizajn interiéru spája modernú eleganciu hotela s tradičnými stredomorskými prvkami. Biele steny s farebnými škvrnami poskytujú chladný, upokojujúci účinok, ktorý poskytuje dokonalý únik z hektickej reality.

Počas svojho fungovania hotel prešiel dvomi rozsiahlejšími rozšíreniami a rekonštrukciami. Zväčšila sa reštaurácia a jej priestor na sedenie sa vyvýšil, aby poskytoval pre klientov väčšie súkromie. Rekonštruované boli aj izby a suity na jednej strane hotela, ktorým boli dobudované menšie bazény, a vznikol tak z nich koncept súkromných jaskynných bazénových apartmánov.

 

hotel cavo tagoo 4

 

hotel cavo tagoo 8

  Foto: Hotel Cavo Tagoo Mykonos

Rekonštrukcie rešpektujúce tradície

Obe rekonštrukcie sa uskutočnili tak, že nové trendy architektúry a dizajnu neprotirečia tradičnej schéme hotela, a boli vkusne integrované do pôvodného a čistého priestoru príznačného pre mykénskeku architektúru.

 

hotel cavo tagoo 7

 

hotel cavo tagoo 6

 Foto: Hotel Cavo Tagoo Mykonos

Služby pre najnáročnejších klientov

Hotel dnes ponúka ubytovanie vo viac ako 80 luxusných izbách, apartmánoch a suitách, s voliteľným súkromným bazénom a vírivkou. Pre všetkých je k dispozícii hotelový priestranný bazén s nekonečným okrajom a výhľadom na more, bar pri bazéne, reštaurácie, hotelové kúpele a posilňovňa.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Hotel Cavo Tagoo Mykonos