Meet Meat si razí vlastnú cestu. To najlepšie mäso, dôkladne vyberané suroviny a dokonalosť na tanieri i v interiéri.

 

reštaurácia Meet Meat dizajn

 

Tu si naozaj chcete vychutnať pôžitok z jedla čo najdlhšie. Reštaurácia v novej štvrti v petržalskej časti Bratislavy zdvihla latku slovenskej gastronómie poriadne vysoko. Do Meet Meat sa chodí nielen za dobrým jedlom, ale aj za zážitkom. Do posledného detailu vyladený priestor a spojenie reštaurácie s barom je príležitosťou posedieť si pri skvelom jedle, ale aj precízne vyberanej ponuke vína a širokých zásobách whisky, či rumu z celého sveta.

 

reštaurácia Meet Meat bar

 

Meet Meat je v prvom rade stretnutie s mäsom. Na steaky len ťažko nájdete lepších expertov. Na tanier tu naservírujú nielen klasické steaky. Reštaurácia sa špecializuje na kúsky mäsa označené ako Dry Aged, ktoré podstupujú proces suchého zrenia. Toto tradičné spracovanie mäsa síce trvá dlho, no výsledkom je chuť, ktorá zaskočí aj gurmánov.

Nasucho vyzreté mäso ešte nechávajú zrieť ďalších 60 dní priamo v Dry Ageroch umiestnených v reštaurácii priamo pred zrakmi hostí reštaurácie. Po dozretí mäsko naporciujú na fantastické steaky a pod kontrolou uznávaného šéfkuchára Ľubomíra Loveckého pripravia na rozpálenom organickom uhlí v peci Mibrasa.

„Aj keď proces starnutia mäsa nevyzerá práve vábne, vnútri mäsa nastáva proces zrenia a pre skúsených stejkárov je to doslova poklad. Takto to robili naši predkovia, spôsob zrenia mäsa nie je ten komerčný, ktorý všetci poznáme, ale práve je výnimočný svojou tradičnosťou. Mäso pri starnutí stráca svoju prebytočnú vodu, tým pádom je jeho chuť a vôňa intenzívnejšia a následkom toho vyznie pravá chuť hovädzieho mäsa, ktorú dnešné generácie už celkom nepoznajú. Mäso je neuveriteľne krehké,“ opisuje proces sušenia mäsa Ľubomír Lovecký.

 

reštaurácia Meet Meat šefkuchár Ľubomír Lovecký

 

Upozorňuje, že reštaurácia Meet Meat nie je len o steakoch, ale aj o rôznych iných do detailu dotiahnutých jedlách a prepracovaných vlastných dezertoch. „Je o poctivých polievočkách, našich domácich cestovinách, ktoré každé ráno vyrábame z jedinečnej múky z mlynov Pivetti. Veľký dôraz tiež kladieme aj na krémové rizotá, ktoré tak milujeme a preto ich pripravujeme zo vzácnej ryže Vialone Nano z Piemonu. Veľmi sa tešíme na tie rána, keď kuchyňu prevonia čerstvo upečený kváskový chlieb od nášho pekára. Keď vidíme tie čerstvé suroviny, ktoré čakajú na spracovanie, keď sa stretneme ako partia ľudí, ktorým sa naozaj chce, je to naozaj magické a vy si môžete byť istí, že ste prišli na to správne miesto k nám do Meet Meat,“ pozýva šéfkuchár.

Meet Meat ma osobitný bar s jedinečným interiérom, v ktorom hostí lákajú na jednu z najširších ponúk alkoholu. Záležať si dajú aj na výbere vína, či príprave dokonalej kávy.

 

reštaurácia Meet Meat steak

 reštaurácia Meet Meat mäso

reštaurácia Meet Meat dezerty

 

Text: BK
Foto: Meet Meat
Viac na: meetmeat.sk