Hotelierstvo, gastro segment a všetky služby súvisiace s cestovným ruchom boli pandémiou najviac zasiahnuté odvetvia. Oproti predpandemickému roku 2019 klesli tržby hotelov na Slovensku počas roku 2020 zo strany zahraničných turistov o 62% a pri domácich turistoch o 35%. Asociácia hotelov a reštaurácií očakáva pretrvávajúci pokles aj počas tohto roku. Aké budú reálne čísla, si musíme ešte počkať.

 

restart pandemia

 

Čítať a počúvať o pandémii už je pre každého z nás veľmi únavné. Všetci sa budeme tešiť, ak toto ťažké obdobie prekonáme. V redakcii portálu Top Horeca sme sa rozhodli preto prísť s formátom, ktorý bude v týždňových intervaloch prinášať pozitívne informácie z jednotlivých slovenských hotelov, reštaurácií a kaviarní, kde nám povedia, ako prebieha ich reštart po pandémii a či im kríza napriek všetkému priniesla aj niečo pozitívne.

Dnes na našu otázku odpovedala riaditeľka Hotela Tatra v Bratislave - Ing. Ivana Pechová:

"Ako všetci vieme, cestovný ruch a obzvlášť mestské hotely sú jedným z odvetví, ktoré boli pandémiou COVID-19 zasiahnuté najviac. Sme radi, že sa nám toto obdobie podarilo ustáť a sme pripravení našim klientom naďalej poskytovať prvotriedne služby. Krízu vnímame ako príležitosť na zlepšenie a vybudovanie si silnejšieho zákazníckeho servisu, keďže to je jedným z hlavných motívov, ktoré podľa nás aktuálne zohrávajú veľkú rolu pri výbere, či už ubytovania, alebo priestoru pre organizovanie rôznych eventov. Preto sa vždy v hoteli Tatra snažíme vyhovieť individuálnym potrebám a požiadavkám hostí, so zabezpečením maximálneho komfortu a bezpečnosti. Obdobie počas obmedzení sme využili na dokončenie rekonštrukcie našej najobľúbenejšej kaskádovej kongresovej sály LUX s kapacitou až do 350 osôb. Ak hľadáte hotel v Bratislave s príjemným personálom, pohodlným ubytovaním a výbornou lokalitou, Hotel Tatra je tou správnou voľbou."

 

restart pandemia hotel tatra

Foto: Hotel Tatra