V roku 2008 bol v dubajskej štvrti Palm Jumeraih otvorený pompézny hotel Atlantis. Je situovaný na vrchole umelo vytvoreného palmového ostrova a od svojho vybudovania neodmysliteľne patrí k panoráme mesta Dubaj.

 

atlantis hotel

 

Architektonicky stavba pozostáva z východného a západného krídla hotela, ktoré sú navzájom prepojené kráľovským mostom. Celý areál hotela má spolu 46 hektárov a poskytuje ubytovanie v 1539 izbách. Všetky izby sú vkusne zariadené v arabskom štýle s prvkami a doplnkami zo života morí a oceánov. Ubytovanie je možné v klasických izbách, suitách i apartmánoch. Všetky izby dôsledne spĺňajú štandard piatich hviezdičiek.

 

atlantis hotel krídlo

 

Stravovanie v hoteli je zabezpečené v 22 reštauráciách a baroch. Pripravujú sa tu špeciality arabskej, libanonskej, japonskej i britskej kuchyne. Súčasťou hotela je obrovská tropická záhrada s bujnou vegetáciou. Unikátom je jeden z najväčších morských biotopov v otvorenom priestranstve, s niekoľkými desiatkami tisíc morských živočíchov. Ak si chcete vychutnať čaro podvodného života, je možné ubytovať sa v podvodnom apartmáne a pozorovať život pod morom priamo z hotelovej izby.

 

atlantis izba

 

Skvelé služby, ubytovanie a gastronómia sú v hoteli samozrejmosťou. Za čím do hotela prichádzajú návštevníci z celého Dubaja i iných emirátov je unikátny vodný park - Aquaventure Atlantis. Je hodnotený ako jeden z najnavštevovanejších, najprepracovanejších a najrozmanitejších vo svete. Nájdete tu adrenalínovú zónu, súčasťou ktorej je niekoľko tobogánov a šmykľaviek. Medzi najzaujímavejšie patrí tzv. skok odvahy, čo je takmer vertikálna jazda z 9. poschodia pyramídy, ktorej časť prechádza vodnou nádržou pomedzi žralokov.

 

atlantis pyramida

 

Pre menšie deti je určená časť aquaparku, kde si nájdu plytké bazény, desiatky vodotryskov, fontán, šmykľaviek i iné zábavné atrakcie a ihriská. Pre milovníkov relaxu sú v aquaparku prúdiace rieky, po ktorých si môžete pohodlne usadený v nafukovacích kresielkach zajazdiť a prezrieť si tak celý areál. Ak si chcete zaplávať s delfínmi, poprechádzať sa v bazéniku s malými žralokmi, pohladiť si raje a nakŕmiť ich, to všetko je tu možné.

 

atlantis aquapark

 

Dubaj je mesto, postavené uprostred púšte. Hotely, bazény, fontány, obchodné centrá, to všetko je tu megalomanské, veľkolepé a impozantné. Ak sa chcete na pár dní ocitnúť na mieste, kde je možné takmer všetko, hotel Atlantis Palm Dubaj vám toho ponúkne naozaj veľa.

Text: Petra Adamcová
Foto: Hotel Atlantis Palm Dubai