Lákajú Vás gurmánske delikatesy najznamenitejších reštaurácií Slovenska? Túžite ochutnať špeciality najlepších šéfkuchárov z celej republiky? Radi by ste nakukli do ich majstrovských kuchýň? Chcete na vlastnej koži zažiť atmosféru prvotriednej reštaurácie, kde vás naplno očarí profesionalita personálu a krásne vybavenie?

 

zimny festival jedla 1

 

Takto znejú pozývacie slová na účasť k letnej edícii obľúbeného festivalu pre gurmánov, ktorý už 7. rok organizuje známy reštauračný bedeker Gurmán na Slovensku. A prečo zimný festival v lete? Pre pandémiu boli reštaurácie dlhodobo zatvorené, vďaka čomu je situácia nielen v gastre kritická. Najmä v reštauráciách, ktoré ponúkajú serióznu, poctivú a zážitkovú kuchyňu, teda miesta, ktoré prepájajú kvalitu dobrého jedla s výnimočným zážitkom. Reštaurácie, ktoré prežili, a chcú nám opäť ponúkať kvalitnú kuchyňu, sú ekonomicky na pokraji, a čo je ešte horšie, odišli im kvalitní zamestnanci, ktorí sa už nevrátia. Bude im trvať minimálne tri roky, kým si vychovajú nových. Takže z týchto dôvodov, v oklieštenej zostave, ponúka svoje zážitkové festivalové menu 23 reštaurácií z celého Slovenska.

 

zimny festival jedla 2

 

Práve teraz majú príležitosť všetci gurmáni a milovníci dobrého jedla navštíviť tie najlepšie a často cenovo nie každému dostupné reštaurácie na Slovensku za naozaj symbolické ceny. Festival prebieha priamo vo vybratých TOP reštauráciách až do 18. júla, kde okrem jedla je možné vychutnať si pravú atmosféru reštaurácie a profesionalitu celého personálu.

 

zimny festival jedla 3

 

Šéfkuchári TOP slovenských reštaurácií, ktoré získali najvyššie hodnotenie v populárnom gastronomickom bedekri Gurmán na Slovensku, ponúknu návštevníkom Zimného festivalu jedla jedlá v kategóriách:

  • Naše ikonické jedlo
  • Chute regiónov
  • Kuchárova voľba

Podujatie je obohatené o sprievodné akcie, tento rok v spolupráci so Školou varenia zo Sv. Jura sú pre záujemcov pripravené dva kurzy varenia s prestížnymi šéfkuchármi - Martinom Korbeličom a Jozefom Masarovičom.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: zimnyfestivaljedla.sk