„Pri každej príležitosti myslíme na to, aby sme hotelu a podujatiam dali akúsi formu jedinečnosti,“ hovorí v rozhovore o filozofii Business Hotela Astrum Laus jeho generálny riaditeľ Juraj Struhár. Hotel už takmer desať rokov poskytuje služby v centre mesta Levice.

 

1 uvodna foto

 

Ako sa vyvíjal príbeh Business Hotela Astrum Laus počas desiatich rokov, čo vstúpil na scénu business hotelov?

- Prvotná myšlienka bola urobiť kvalitný hotel. Vďaka výstavbe Mochoviec a priemyselného parku zrazu výrazne stúpal dopyt po ubytovaní a chýbala kvalita na úrovni štvorhviezdičkového štandardu. Od svojho začiatku bol hotel naozaj širokospektrálne zameraný - spolupracovali sme s rôznymi firmami, partnermi, športovými klubmi. Organizovali sme podujatia, ktoré boli v meste žiadané od rodinných osláv, svadieb, až po kongresy, semináre, sústredenia, večierky alebo plesy. Vždy sme sa snažili vyhovieť požiadavkám nielen business klientov, ale nezabúdame ani na domácu klientelu, pre ktorú sa vždy snažíme niečo nové pripraviť. Môžeme povedať, že hotel si prešiel rôznymi zmenami, ktoré ho formovali a svojím spôsobom posúvali vpred a aj vďaka nim sa zaradil medzi najviac navštevované hotely v Leviciach a širokom okolí.

V čom je koncept Hotela Astrum Laus originálny?

- Snažíme sa byť odlišní od konkurencie. Pri každom jednom evente, ktorý pripravujeme, myslíme na to, aby sme mu dali akúsi formu jedinečnosti. Pracujeme s novinkami v rámci technológií, vybavenie hotela je nadčasové a nadštandardné. Snažíme sa byť flexibilní aj v rámci ponúkaných služieb. Klienti tu nájdu všetko od parkovania, gastronómie, ubytovania, wellness centra, fitness centra až po rôzne služby, ktoré ponúkame v obchodnej pasáži prostredníctvom našich obchodných partnerov. Všetky produkty, ktoré klientom ponúkame sú na prvotriednej úrovni a musia spĺňať určitý štandard, preto si dodávateľov starostlivo vyberáme.

 

2



Definujete sa ako buseniess hotel. Aké zázemie ponúkate pre organizovanie konferencií a eventov?

- Pre organizovanie konferencií a eventov ponúkame klientom variabilné kongresové miestnosti, ktoré vieme podľa individuálnych požiadaviek zákazníka pripraviť od 10 až do 400 osôb. Z menších kongresových miestností máme v hoteli VIP salónik, ktorý je vhodný pre súkromné stretnutie alebo školenie a Presklený salónik, ktorý je klientmi veľmi obľúbený pri organizovaní menších rodinných osláv. Okrem nich máme ešte dve veľké kongresové miestnosti, ktoré vieme v prípade potreby prepojiť a vytvoriť tak priestor vhodný pre veľké konferencie, kongresy alebo plesy. Pri organizovaní eventov a konferencií vieme vo všetkých kongresových miestnostiach pripraviť kompletné technické zabezpečenie. A samozrejmosťou je, že vieme zabezpečiť kompletné prestravovanie - máme širokú ponuku pripravenú špeciálne pre kongresy a eventy, ktorá uspokojí aj najnáročnejšieho klienta.

 

3



V čom sú Levice zaujímavou destináciou pre kongresovú turistiku a prečo by mali usporiadatelia konferencií zamieriť do tohto regiónu?

- Levice sú najväčší okres, je tu mnoho firiem a spoločností, ktoré môžu byť pre klientov zaujímaví aj z hľadiska nadviazania spolupráce. Taktiež je veľkou výhodou dostupnosť zo všetkých smerov, čo oceňujú klienti, ktorí nás navštevujú z rôznych kútov Slovenska.

Aké možnosti má hotelový hosť, ak chce niečo zažiť alebo zrelaxovať vo vašom hoteli?

- Ako sme už spomínali, snažíme sa ponúkať rôznorodé služby, aby si tu každý náš hosť našiel to svoje - či už je to zrelaxovanie sa po práci vo wellness centre, alebo aktívny oddych vo fitness. Rovnako priamo v hoteli nájdu služby, ktoré ponúka kaderníctvo a pedikúra.Klienti, ktorí si potrpia na kvalitu v stravovaní si veľmi pochvaľujú našu hotelovú reštauráciu, ktorá ponúka širokú ponuku jedál a dezertov, špeciálne ponuky šéfkuchára, denné obedové menu, nedeľné menu, sezónne menu, rôzne ochutnávky a veľkej obľube sa teší Live Cooking Show, ktorú pripravujeme v spolupráci so šéfkuchármi zvučných mien. Mimo tohto všetkého, hotel spolupracuje s Terrior Tekov, ktorého členmi sú poprední a profesionálni regionálni producenti vín, takže v prípade záujmu vieme hosťom zabezpečiť degustáciu regionálnych vín.

 

4



Kam sa chcete ďalej posunúť a aké novinky priniesť pre ubytovaných hostí a návštevníkov?

- Primárne je našim cieľom spokojný zákazník, ktorý sa k nám vždy rád vráti. Ku všetkým našim klientom pristupujeme individuálne, snažíme sa počúvať ich požiadavky a potreby. Neustále pracujeme na skvalitňovaní služieb aj na ubytovacom úseku, pripravujeme rôzne typy pobytových balíčkov v spolupráci s lokálnymi partnermi, ktoré vie využiť nielen business klientela, ale sú orientované aj na rodiny. Chceme sa posúvať vpred a ponúkať hosťom a návštevníkom špičkovú kvalitu, preto sa zúčastňujeme na rôznych kultúrnych a spoločenských udalostiach nielen ako dodávatelia, ale aj ako partneri.

 

DSCF0908

Text: BK
Foto: Hotel Astrum Laus
Viac na: www.astrumlaus.sk