Spoločnosť RATIONAL je svetovým lídrom na trhu technológií pre tepelnú úpravu pokrmov v profesionálnych kuchyniach. Spoločnosť sa svojimi výrobkami zaväzuje zákazníkom poskytnúť čo najvyšší možný úžitok. Každoročné medzinárodné ocenenia dokazujú kvalitatívnu výnimočnosť jednotlivých produktov a ich konkurencieschopnosť. Dnes si predstavíme jeden z kľúčových produktov spoločnosti, multifunkčnú panvicu iVarioPro.

 

rational iCombiPro iVarioPro 1

 

Multifunkčná panvica iVarioPro

Multifunkčná panvica, ktorá pracuje s kontaktným teplom poskytuje používateľom viaceré inteligentné funkcie. Oproti ostatným bežným sklopným panviciam a varným kotlom spotrebuje až o 40% menej energie. Inteligentný varný systém zaisťuje presnú teplotu dna panvice a citlivo ju reguluje.

“Produktivita, flexibilita a jednoduchost jsou vlastnosti, kterými se dá charakterizovat pánev iVarioPro,” hovorí Vladan Jesenský, konateľ zastúpenia značky RATIONAL pre Česko a Slovensko. "Patentovaný topný systém iVarioBoost je založen na keramických topných destičkách, které jsou pevně připevněny a rovnoměrně rozloženy na dnu pánve odolnému proti poškrábání. iVario Pro se zahřeje na 200° za méně jak 2,5 minuty a má dost energie, aby orestoval 30 kg masa na guláš asi za 15 minut. Je tak čtyři krát rychlejší než běžné technologie. Teplota také neklesá při přidání studené tekutiny, jako v případě vlití smetany do kastrolu. iVarioBoost umí také stejně rychle teplotu snížit tak, aby se delikátní pokrmy, jako je rýžový puding, nepřichytily a nepřekypěly," dodáva Vladan Jesenský.

 

rational iVario PRo XS

 

Inteligentné funkcie multifunkčnej panvice

Presnosť je zaisťovaná funkciou iCookingSuite. Senzory detekujú množstvo a stav potravín a podľa toho regulujú parametre varenia. Môže tak byť dosiahnutý požadovaný výsledok prípravy jedla bez bežnej kontroly zo strany kuchára. Funkcia AutoLift automaticky zdvíha pokrm z tekutiny, ktorá sa na panvici vytvorí. Kuchár si pri varení na tejto panvici môže zvoliť buď režim pre rôzne suroviny, t. j. mäso, ryby, hydinu alebo prílohy. Tiež ale môže voliť rozličné varné metódy ako restovanie, smaženie či grilovanie.

Ďalšia inteligentná funkcia iZoneControl poskytuje viac flexibility. Panvica môže byť rozdelená na štyri zóny ľubovoľnej veľkosti a tvaru, čo umožňuje kuchárovi variť rôzne druhy pokrmov naraz, v rôzny čas a s rozdielnymi teplotami. Panvica má výškovo nastaviteľné nohy, studené okraje a zaoblené rohy, čo predstavuje väčšiu bezpečnosť pri práci.

 

rational iVario PRo celok

 

Panvica iVario Pro 2-S, iVario 2 - XS

Panvica iVario Pro 2-S má dve plochy, teda ide o dvojitú panvicu. Je ideálna pre reštaurácie alebo ako doplnková multifunkčná panvica v podnikových, hotelových a školských jedálňach. Varné systémy s jednou panvicou s objemom 100 alebo 150 litrov sú naopak ideálne pre veľké priemyslové kuchyne. Nová generácia funkčných panvíc je tiež doplnená o najmenšiu iVario 2-XS s dvoma 17 litrovými panvicami.

Viac informácií: www.rational-online.com/cs_cz/home