Sady montážnych kľúčov a náradia pre domáceho majstra na nepoznanie od skutočného, ale aj značky áut, či darčekové sety pre najrôznejšie povolania. Originálne darčeky, ktoré urobia radosť dvakrát. Najskôr potešia každého fajnšmekra, kutila, či remeselníka a druhýkrát naplnia pôžitkom chuťové poháriky. Verte či neverte, sú vyrobené z čistej čokolády.

 

Čokolandia_náradie z čokolády

 

Zakladajú si na ručnej práci a kvalitnom spracovaní. Do posledného detailu vyladené a navyše mimoriadne chutné čokoládové darčeky vyrába česká rodinná firma Čokolandia. Jej majiteľ Kryštof Pospíšil spojil svoj život s čokoládou už pred niekoľkými rokmi. Čokoládové darčeky dovážal z Talianska, no nebolo to pravé orechové.

„Ponuka nebola veľmi široká a stále nám niečo chýbalo. Veľa zákazníkov si nenašlo to. čo by ich zaujímalo. Preto sme sa rozhodli vyskúšať vlastnú cestu a začať tvoriť svet z čokolády. Sme rodinná firma, kde sú zapojení všetci a každý je špecialistom na niečo iné. Od toho najmladšieho, až po mňa,“ vrátil sa na začiatok príbehu dnes už vyhľadávanej Čokolandie Kryštof Pospíšil.

 

Čokolandia_čokoládová sada pre fanúšikov áut

 

V súčasnosti je „továreň na čokoládu“ vďaka vlastným formám a šírke sortimentu jednou z najväčších výrobcov originálnych čokoládových darčekov nielen na európskom trhu. Z čokolády dokážu vyrobiť prakticky čokoľvek. V portfóliu majú už viac ako tisícku modelov rôzneho zamerania. „Väčšinou si vyrábame vlastné formy a snažíme sa vytvoriť zaujímavé sady. Niekedy nás osloví priamo zákazník s vlastným nápadom a modelom, ktorý pretvoríte do čokolády,“ poukazuje na nekonečnú variabilitu sladkého výrobného programu šéf Čokolandie.

Na originálne darčeky, v ktorých sa nájde každý, používajú kvalitnú čokoládu z 58-percentnej kakaové masy. „Percentá a typ čokolády sme zvolili zámerne. Nie je príliš horká a tak aj ten, kto má rád sladkú alebo mliečnu čokoládu, nebude sklamaný a rovnako tak si svoje nájde aj fanúšik tmavej čokolády. Samozrejme, na želanie dokážeme naše výrobky urobiť z akejkoľvek čokolády,“ sľubuje majster čokoládového remesla Kryštof Pospíšil. Prezrádza, že najväčší záujem je o sady náradia. Prekvapujú svojou reálnou podobou a hrajú aj na jazyku.

 

Čokolandia_torta a čokoládová kozmetika

 

Človek by sa podľa neho mal mať rád a odmeniť sa niečím skutočne jedinečným. Čokolandia to z čokoládou vie a prináša na trh aj ďalšie pokušenia.

„V našej ponuke nájdete niekoľko unikátnych výrobcov čokolády a ich špecialít. Spoločne s firmou Tvinmiro s.r.o. sme výhradným distribútorom ekvádorskej čokoládovne Lua chocolate, ktorých čokolády patria medzi svetovú špičku s mnohými oceneniami. Je to jedna z firiem, kde všetko prebieha v rámci jedného miesta. Od vlastných plantáží po balenie hotové tabuľky (Tree to bar). Rovnako tak unikátna švédska čokoládovňa Standout chocolate. Víťaz niekoľkých cien Academy of Chocolate za vynikajúcu čokoládu. Trebárs taká čokoláda sa smrekovými výhonky je veľmi zaujímavá,“ odporúča ochutnať.

 

Čokolandia_náradie z čokolády_Lua chocolate

 

Vedel by si Kryštof Pospíšil predstaviť život bez čokolády? „Možno vás týmto prekvapím, ale áno, viem si predstaviť život bez čokolády. Neviem si predstaviť život bez rodiny. Život s čokoládou už je len bonus navyše. A áno stále mám chuť na čokoládu a veľmi rád ochutnávam nové čokolády a nové príchute. Na remeselnej čokoláde naozaj spoznáte, či to výrobcu baví, alebo to robí len pre peniaze,“ radí na záver majiteľ Čokolandie Kryštof Pospíšil a dodáva, že na Slovensku má distribúciu výrobkov i rozširovanie siete predajcov pod palcom Miroslav Stančík a jeho spoločnosti Tvinmiro (+421 905 266 759).

 

Čokolandia_náradie z čokolády_II

Čokolandia_čokoládová sada

Čokolandia_čokoládová sada pre fanúšikov áut_II

čokolandia

čokolandia_II


Text: BK
Foto: Čokolandia
Viac na: www.cokolandia.cz, +421 905 266 759