Sú už na prvý pohľad poctivé a po ochutnaní z nich doslova prýšti prirodzenosť a tradičná chuť. Domáce klobásy, slanina, jaternice, tlačenka, krvavničky, pečeňová paštéta, ale aj oškvarky a škvarená masť ako zo starej zabíjačky.
Domáca gazdovská klobása pikant - hokejová
Aj dnes si môžu gurmáni pripodobniť chute mäsových výrobkov, na ktorých vyrastali generácie našich starých rodičov a prarodičov. Žiadne umelé konzervanty, éčka, ani lepok. Len správne dochutené a tradične spracované čerstvé bravčové a hovädzie mäso. Fungovalo to tak kedysi a nie je dôvod, aby to nefungovalo aj dnes.
Chute a vône tradičnej zabíjačky sprítomňuje vo svojich výrobkoch rodinná firma FALCO. O svojich klobáskach bez zveličovania hovoria ako o poctivých.
„Naša poctivá klobása sa líši od ostatných použitím čerstvého mäsa, prírodných korenín, čerstvého cesnaku a sú krásne zaúdené na bukovom dreve v murovanej udiarni. Nič viac. Iba mäso a koreniny v správnom pomere podľa receptu zakladateľa,“ tvrdí majiteľ trenčianskej firmy Juraj Faltínek.
Na začiatku príbehu mäsiarskej firmy FALCO bol Dušan Faltínek. Pracoval v mäsových závodoch v Trenčíne ako majster mäsovej rozrábky a mal záľubu vo výrobe domácich mäsových výrobkoch, ktoré pripravoval na svojej chalupe pre rodinu a priateľov. Záľuba prerástla až do založenia firmy, do ktorej sa postupom času pridali aj jeho synovia.
„Vyrábame celý rad domácich špecialít ako sú tlačenky, jaternice, krvavnice, zabíjačková kaša, slaninky a podobne. Naše výrobky majú charakteristický vzhľad a vôňu, ktoré naši zákazníci už poznajú a vyhľadávajú, o čom svedčí aj to že je o ne stále väčší záujem,“ pochválil sa pokračovateľ mäsiarskeho rodu Juraj Faltínek.
Podotkol, že ešte aj dnes platí, že základom kvality je ručná práca. „Každá jedna klobáska prejde rukami našich pracovníčok, tak ako na zabíjačke, ako aj každý náš domáci výrobok. Je to na sto percent ručná práca.“
Domáce gazdovské klobásy, ale aj konská klobása, domáca jelenia klobása a domáce jaternice, či paštéty si našli svoje miesto aj v reštauráciách a stravovacích zariadeniach. Poctivá klobása od FALCA sa stala legendou na trenčianskom hokejovom štadióne a bola neoficiálne pasovaná za najlepšiu slovenskú hokejovú klobásu.
FALCO dodáva svoje poctivé domáce mäsové výrobky do vybraných prevádzok, ale v prvom rade ich nakúpite v podnikových predajniach Dlhé Hony 2 Trenčín (0911 936 817), Trenčianske Teplice SNP 123/6 (09110936 791) a Bistro Falco Pred Poľom 1600 (0911 936 827).
Text: BK
Foto: FALCO
Viac na: poctivaklobasa.sk