Nevídaný pomer ovocia, prvotriedne suroviny a žiadna chémia. K zákazníkom mieria špičkové džemy vyšperkované do posledného detailu. Vhodné sú ako doplnok k jedlu v najlepších reštauráciách a hoteloch i ako darček.  

 

IMG 1451

 

"Boh stvoril vodu, človek víno a my Gentlejam." Tento známy citát Viktora Huga natoľko inšpiroval tvorcov značky Genlejam, že si ho požičali a pripísali doň to najdôležitejšie. Pretože ľudí od nepamäti spája pôžitok. Či už ide o dobré jedlo, šálku kávy, sladkú maškrtu alebo kvalitný alkohol.

Snahou autorov projektu Gentlejam bolo vytvoriť produkt, v ktorom sa odzrkadlí temperament ukrytý v jedinej lyžičke špičkového džemu. Predstavujeme vám Gentlejam, v ktorom si vychutnáte božskú chuť čerstvého ovocia, voňavého korenia a vyberaného – prémiového alkoholu.

 

IMG 1143

 

Kvalitne a s chuťou

Autorka Gentlejamu Iveta Hrabovská tvrdí, že kvalita niečo stojí, ale v rámci nej nerobia kompromisy. "Chuť ako základný, ale zďaleka nie jediný faktor zohráva významnú úlohu, ktorej sme sa zhostili zodpovedne. Ovocie nám dodávajú lokálni pestovatelia a korenia svetoví importéri z pôvodných krajín. Každú ingredienciu ako aj rôzne varianty surovín posudzujeme pozorne a vyberáme len to najlepšie. Rovnako je to aj s alkoholom. Či už ide o prvotriedne šampanské, lahodné vínko alebo kvalitné likéry a destiláty. Receptúry vznikajú aj niekoľko mesiacov, pretože nám záleží na dokonalej symbióze chutí," zdôrazňuje Iveta Hrabovská. 

 

IMG 1050

 

A to nie je všetko

Do pozornosti dáva aj dve základné hodnoty, na ktoré sú hrdí. Jednou z nich je pomer ovocia na 100 gramov džemu. V bežných džemoch často vidíte do 90 gramov ovocia na 100 gramov výrobku a aby výrobcovia dosiahli požadovanú konzistenciu, používajú pektín a veľa cukru kvôli ako takej chuti.

"U nás majú niektoré džemy skoro 200 gramov ovocia na 100 gramov výrobku. Vďaka takejto hodnote nepoužívame pektín ani žiadne umelé dochucovadlá či iné náhrady. Navyše je v ovocí dostatok prirodzeného cukru a chuti na to, aby sme mohli výrazne obmedziť cukor v receptúre. Nízka hodnota cukru je teda druhý argument, ktorým sa pýšime. A čo teda do džemov dávame? Čerstvé ovocie, voňavé korenia, kvalitný alkohol a skutočne len štipku cukru. Nič viac a nič menej," necháva nahliadnuť do kuchyne výrobcu džemu Iveta Hrabovská. 

 

IMG 1027

 

Široký výber pre každého

V portfóliu majú 16 rôznych originálnych receptov, ktoré potešia labužníkov alkoholu, milovníkov kvalitnej gastronómie, ale aj malé deti. Novinkou sú totiž tri džemy bez alkoholu vhodné pre najmenších, prípadne tých, ktorí alkoholu neholdujú alebo ho nemôžu konzumovať. Pre všetkých ostatných je k dispozícii 10 druhov džemov s alkoholom3 druhy omáčok s alkoholom.

 

IMG 1183

 

Fantázií sa medze nekladú

Pri tvorbe jednotlivých receptov myslela samotná autorka na kombinácie konkrétnych chutí. Predstavila si napríklad grilované rebierko alebo šťavnatý steak a k tomu hľadala tie najvhodnejšie ingrediencie. Tak postupne vznikali produkty, ktoré búrajú doteraz zaužívané hranice.

Gentlejam sú vhodné ako ku sladkým, tak aj ku slaným pokrmom. Kombinujeme ich ako prílohu k rôznym tvrdým a zrejúcim syrom, k divine, teľacine či kačacine, k bravčovým alebo hovädzím stakom, k sušenej šunke, k mäsovým paštétam (foie gras), či len tak, s lyžičkou, keď dostaneme chuť na niečo výnimočné a príjemne sladké.

 

IMG 1511

 

Problém s darčekom vyriešený

Väčšina z nás má problém vybrať originálny darček. Alkohol ako darček je fajn, ale pri všetkých gratulujúcich si oslávenec môže na záver oslavy rovno otvoriť svoju predajňu, pretože každý príde s fľaškou. Čo tak ale kvalitný džem s alkoholom? Navyše zabalený v nádhernom obale, ktorý už na prvý pohľad vzbudí záujem. Presne na takéto účely bol Gentlejam stvorený. Originálnemu darčeku sa poteší každý. Stačí si vybrať džem a prémiovú darčekovú krabičku.

Vhodný je nielen ako darček k narodeninám, ale aj k Valentínovi, svadbe, povýšeniu, alebo len tak, pretože vám na niekom záleží. Vhodný je aj pre firemnú klientelu ako vianočný či novoročný prezent. V hoteloch sa môže hodiť exkluzívny darček pre návraty zo služobných ciest, alebo ako chutný suvenír.

 

krabicka

 

Text: BK

Foto: Gentlejam

Viac na: www.gentlejam.sk