Ak ste milovníci piva a zároveň dobrého jedla výbornú gurmánsku možnosť ponúka reštauračný minipivovar SESSLER s humnovou sladovňou v Trnave.


pivovar sessler jedlo


Návštevníci reštaurácie majú možnosť vidieť i časť procesu varenia piva. Ak sa chcete dozvedieť viac o výrobe, Sessler vám ponúka možnosť exkurzie po pivovare s následnou ochutnávkou pív priamo z ležiackych tankov. Čaro reštaurácie dopĺňajú dva medené varné kotle (2000 l). Ak chystáte akcie, či iné oslavy môžete si rezervovať priestory reštaurácie a skvele sa zabaviť.

 

pivovar sessler interier

 

História výroby piva v Trnave siaha až do 14. storočia. V roku 1419 dostalo mesto výsadu variť a predávať pivo. A až v roku 1752 dostala Trnava povolenie na výstavbu nového pivovaru. Mesto pivovar prenajímalo do konca prvej polovice 19. storočia, potom ho ponúkli na predaj. V roku 1873 pivovar kúpil Jozef Sessler a požiadal mesto o povolenie vyrábať slad. Založil sladovňu, ktorá si získala meno v celej Európe. Postupne prechádzala sladovňa rôznymi etapami. Koncom roku 2004 sa dostala do rúk nového majiteľa pána Petra Klasa, ktorý oprášil históriu a pozdvihol výrobu sladu na svetovú úroveň. V roku 2008 bola v pivovare uvarená prvá várka piva. Spoločnosť zmodernizovala priestory na reštauráciu s kapacitou 120 miest. Citlivým zakomponovaním technológie na výrobu piva získala reštaurácia svoju dominantu.

 pivovar sessler detail

 

Popri ochutnávaní piva Sessler máte možnosť vybrať si z bohatej ponuky kuchyne Sessler. Ako aperitív pri posedení s rodinou, priateľmi a známymi Sessler odporúča vlastné špeciality – 20% svetlé pivo s obsahom alkoholu 7% , 45% pivovicu, či sladovicu 40%. Tradičný postup a vlastná receptúra dodáva nápojom z produkcie Sessler jedinečnosť a originalitu. Sessler vyrába prevažne nefiltrované a nepasterizované ležiaky. V stálej ponuke je - 11,5% svetlý ležiak, 13% tmavý špeciál, 20% svetlý špeciál, 10% Saigon tiger, Pivea® (nealko limonáda zo sladu a chmeľu, vhodná aj pre deti a vodičov vďaka 0,0% alkoholu) a nealkoholické pivo. Ako pravidelný špeciál je 21% tmavý Vianočný špeciál. K tejto stálej ponuke máte vždy ešte dva iné špeciály, ktoré sú nejako odlišné. Jedno sladšie druhé horkejšie pivo, alebo jedno spodne, druhé vrchné kvasené. Okrem toho je v ponuke i nealko pivo Grepové, Amarillo a Retro edícia (filtorované, pasterizované pivá Trnavan, Malvína, Záhorák, Zlatý klas). Pivo sa predáva v sudoch, ale aj vo fľašiach. Vždy máte možnosť dobrého výberu.

 

pivovar sessler flaskove pivo

 

Pivovar robí pravidelný rozvoz odberateľom po západnom a strednom Slovensku, má svoj vlastný e-shop, v ktorom si priaznivci piva môžu zakúpiť okrem iného aj suroviny na domáce varenie, nakoľko Sessler je výhradným distribútorom kvasníc Fermentis pre Slovenskú republiku a ponúka slady z produkcie humnovej sladovne.

Sessler je skvelá voľba, ak sa chcete kvalitne najesť a vychutnať si pravé pivo.

 

Text: Dagmara Klasová

Foto: SESSLER , s.r.o.

Upravila: Lenka Drgoncová

Viac na: www.sessler.sk