Zájsť si s kamarátmi do lesa na huby, natrhať deťom maliny a čučoriedky a večer si posedieť pri žblnkajúcom potôčiku na dvore štýlového domčeka pri opečenej slanine. Bocký domček je dovolenka, ktorá sa vracia k prirodzenosti, aktivite a k tradícii.

 

Bocký domček_Vyšná Boca_dovolenka v Nízkych Tatrách

 

Mnohí dnes využijú každú príležitosť, aby ušli z mesta a strávili vzácne chvíle voľna na vidieku, kde je iný svet. Tu sa dá dobre oddýchnuť a zabaviť sa a pritom zostať na samote a na dosah prírody. Bocký domček spája tradičné prostredie liptovskej dediny so všetkým, čo poskytuje moderná doba. Plne zariadený areál poskytne priestor pre aktívny oddych v každom ročnom období pre osem osôb.

Nízkotatranská obec Vyšná Boca má čo ponúknuť svojim návštevníkom. Dýcha baníckou tradíciou, nachádza sa tu lyžiarske stredisko Bačova Roveň a neďaleko aj Čertovica. Všade na okolo je množstvo príležitostí pre turistiku a početné atrakcie.

Dom začal stavať pred takmer štyridsiatimi rokmi otec súčasného majiteľa. Pokračovatelia rodinnej tradície trávenia voľného času v domčeku ho v roku 2021 prevzali a kompletne zrekonštruovali. V tom čase vznikla aj myšlienka, že sa o chalúpku, ktorej prischol názov Bocký domček, podelia aj s milovníkmi oddychu, relaxu, hôr a Nízkych Tatier.

Pobyt v Bockom domčeku je určený pre rodiny s deťmi, pre milovníkov hôr a prírody. Vítaní sú aj štvornohí maznáčikovia.

 

Bocký domček_Vyšná Boca_dovolenka v Nízkych Tatrách

 

V domčeku sa nachádza plnohodnotne vybavená priestranná kuchyňa, ktorá je priamo prepojená s vonkajšou terasou, kde je posedenie. Kuchyňa je spojená so spoločenskou miestnosťou. Jej atmosféru umocňuje krb. Na druhom poschodí sú tri izby s ôsmimi lôžkami. Majitelia nachystajú v prípade potreby detskú postieľku.

Dojem z krásnej prírody naokolo ešte umocňuje potok Bocianka, ktorý tečie popri dvore ubytovacieho zariadenia. Na pozemku je altánok, pri ktorom sa dá niečo chutné ugrilovať, či navariť voňavý guláš. Deti sa zahrajú v detskom kútiku alebo na multifunkčnom ihrisku a detskom ihrisku v blízkosti domčeka. Parkovanie je zabezpečené v oplotenom areáli.

 

Bocký domček_Vyšná Boca_dovolenka v Nízkych Tatrách_altánok

 

Vo Vyšnej Boci sa nudiť nebudete. Ide o banícku obec, v ktorej sa ťažili drahé kovy. Do histórie prenesie návštevníkov expozícia v Baníckom domčeku či sprístupnená banícka štôlňa. V obci sa nachádza prameň s bohatým zložením minerálov, ktorý je celoročne prístupný. V lete si na svoje prídu turisti, ktorí môžu podnikať túry po hrebeňoch Nízkych Tatier. V blízkosti domčeka je lyžiarske stredisko Bačova Roveň a tak pobyt spojený s lyžovačkou je ďalším benefitom Bockého domčeka.

 

Bocký domček_Vyšná Boca_dovolenka v Nízkych Tatrách_spoločenská miestnosť

Bocký domček_Vyšná Boca_dovolenka v Nízkych Tatrách_kuchynka

Bocký domček_Vyšná Boca_dovolenka v Nízkych Tatrách

Bocký domček_Vyšná Boca_dovolenka v Nízkych Tatrách

Bocký domček_Vyšná Boca_dovolenka v Nízkych Tatrách

 

Text: BK
Foto: Bocký domček
Viac na: www.bockydomcek.sk